Jamakalaisraketti juoksi alle 18-vuotiaiden maailmanennätyksen satasella – kuumeessa: "Hänestä voi tulla kaikkien aikojen paras"

Juoksumaailmaan on nousemassa uusi supertähti. Amerikkalaissyntyinen jamaikalainen Briana Williams tykitti alle 18-vuotiaiden maailmanennätyksen. 

Williams, 17, pinkoi perjantaina Jamaikan mestaruuskisoissa sadan metrin aikaan 10.94, mikä on kaikkien aikojen paras tulos alle 18-vuotiaalle naiselle. 

Kaiken lisäksi Williams kertoi Facebookissa juoksun jälkeen, että hän teki huipputuloksensa kuumeessa. Hän jätti 200 metrin matkan väliin, ja keskittyiminen on nyt suunnattu Dohan MM-kisoihin. 


Itse kisassa edelle menivät kuitenkin olympiavoittajat Elaine Thompson ja Shelly-Ann Fraser-Pryce. Molempien aika oli sama 10.73, mutta Thompson voitti maalikameran kuvalla. Juoksu oli ensimmäinen naisten historiassa, kun kaksi aikaa menee alle 10.75.

– Tiesin, että siitä voi tulla elämäni kovin juoksu, Williams sanoi IIAF:n sivuilla. 

Williams juoksi jo semifinaalissa uuden Jamaikan alle 20-vuotiaiden ennätyksen. Uusi ennätys rikkoi myös Yhdysvaltojen high school -ennätyksen. 

Juoksulegenda Ato Boldon suitsutti Aftonbladetissa suojattiaan. 

– Hänestä voi tulla kaikkien aikojen paras. Näitte juuri seuraavan sprinttikuningattaren, hän hehkutti. 

Williamsista tuli kaikkien aikojen nuorin 100 ja 200 metrin voittaja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, kun hän juhli tuplavoittoa Tampereella 2018. 



 



Lue myös:

    Uusimmat