Jamaikalaistähti aikoo juosta Tokiossa rikkinäisellä polvella, lääkäri suositteli välitöntä leikkausta – "Tunsin kivuliaan poksahduksen"

Jamaikan Aisha Praught-Leer aikoo osallistua Tokion olympialaisten 1 500 metrille, vaikka rikkoi polvensa aivan olympiakisojen alla.

Praught-Leerin polvi hajosi viime viikolla jamaikalaisen viimeistelyharjoituksissa yllättävällä tavalla.

– Nivelkierukkani repesi sunnuntain harjoituksissa kummallisessa ja shokeeraavassa tapaturmassa. Kuulin ja tunsin kivuliaan poksahduksen harjoitteen aikana, mutta pystyin silti tekemään yhden urani parhaimmista harjoitussessioistani, Praught-Leer avaa Instagramissa.

Keskiviikkona otettujen magneettikuvien jälkeen Praught-Leerin lääkäri suositteli, että jamaikalaisjuoksijan pitäisi mennä leikkaukseen mahdollisimman nopeasti. Praught-Leer aikoo kuitenkin uhmata lääkärinsä suositusta osallistumalla Tokion olympialaisiin.

– Aion juosta Tokiossa. Kun saavun paikalle, polveni nesteet otetaan pois ja otan kortisonipiikin. Tämä on laillista ja kirurgini ymmärtää ja tukee minua tässä, Praught-Leer jatkaa.

31-vuotias juoksija tiedostaa, ettei voi vammansa vuoksi juosta parhaalla mahdollisella tasollaan, mutta haluaa silti osallistua olympialaisiin. Loukkaantuminen on Praught-Leerille kova pala.

– Tämä on haastavin totuus, jonka olen joutunut kohtaamaan urallani. Emme tehneet mitään väärin. Se oli kummallinen tapaturma. Olen surun murtama. Näette kuitenkin minut Tokiossa hymyilemässä, koska on kunnia edustaa maatani, Praught-Leer vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja