Jalonen joutui toppuuttelemaan itseään tuomareista – "Parempi pitää turpa kiinni"

Kaiken riemun keskellä Leijonien päävalmentajalta Jukka Jaloselta kyseltiin myös tuomaritoiminnasta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-välierä Kanada-Tshekki lauantaina klo 20.15 C More Sport 1 ja MTV3
MM-pronssiottelu sunnuntaina klo 16.45 ja finaali klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Tuomarit Tobias Björk ja Martin Frano eivät selvinneet aivan kuivin jaloin Suomen 1-0-voittoon päättyneestä Venäjä-välierästä.

Etenkin päätöserässä Suomi koki selkeän vääryyden, kun Nikita Kutsherov kaatoi Juhani Tyrväisen selvällä kampilla. Hetkeä myöhemmin Oliwer Kaski sai yllättävän helposti jäähyn.

– Välillä piti itseäkin rauhoittaa, että pysyy pää kylmänä. Oli taas muutamia erikoisia tulkintoja. Tyrväisen kamppi oli esimerkiksi sellainen, että en usko, että maailmassa on kuin kaksi silmäparia, jotka eivät nähneet sitä, tai eivät huomanneet. Kaikki muut näkivät, että se oli selvääkin selvempi, mutta ei vain mennyt pilli suuhun, Jalonen sanoi pelin jälkeen.

– Ikäviä tilanteita, mutta ei niitä hirvittävästi voi kontrolloida. Pitää vain yrittää sietää, vaikka se välillä onki vaikeaa.

Jaloselta kysyttiin myös mielipidettä siihen, että Venäjän ottelussa puhaltavat tuomarit, jotka työskentelevät KHL:ssä. Björk on ruotsalainen ja Frano tshekki.

– En usko, että sillä merkitystä sinänsä pitäisi olla. He ovat kuitenkin eri maista, eivät he ole venäläisiä. Lähtökohta on ainakin se, että sen pitäisi olla ihan ok. En tiedä sitten... no, en minä sano mitään. Parempi pitää turpa kiinni tässä kohtaa, Jalonen naurahti.

Niin tai näin, Venäjä ei jäähyistä lopulta saanut hyötyä maalin muodossa. Suomi meni 1-0-voitolla MM-finaaliin.

Lue myös:

    Uusimmat