Jälleen luvattomia rajanylityksiä – 11 henkilöä otettu kiinni

Hallitus jatkoi itärajan sulkua kuukaudella 2:03
Katso myös: Hallitus kertoi 11. tammikuuta jatkavansa itärajan sulkua kuukaudella

Kaakkois-Suomen rajavartiosto kertoo ottaneensa kiinni 11 henkilöä epäiltynä valtionrajarikoksesta. 

Rajavartioston tiedotteen mukaan epäillyt valtionrajarikokset tapahtuivat Lappeenrannassa Nuijamaan ja Joutsenon välisellä alueella. 

Henkilöt ylittivät Suomen maastorajan 11. tammikuuta. 

Henkilöt ovat miehiä ja Iranin kansalaisia. Kaikki henkilöt hakivat kiinnioton yhteydessä turvapaikkaa, rajavartiolaitos tiedottaa. 

Rajavartiolaitoksen mukaan esitutkinnassa on käynyt ilmi, että ryhmää on avustettu Venäjän puolella luvattomassa rajanylityksessä.

Tapahtuman selvittäminen käynnistyi Viipurin alueen rajavaltuutetun ilmoituksesta. 

Kaakkois-Suomen rajavartiosto jatkaa tapauksen selvittämistä yhteistyössä Venäjän Federaation rajavartiopalvelun kanssa.

Luvattomat ylitykset kasvavat

Rajavartiolaitoksen osastopäällikkö Matti Sarasmaa arvioi eilen maastorajojen kautta tapahtuvien rajanylitysten mahdollisuuden kasvavan kevättä kohti mentäessä.

Sarasmaa kommentoi rajatilannetta eilisessä tiedotustilaisuudessa, jossa sisäministeri Rantanen ilmoitti Suomen jatkavan  itärajan sulkua 11. helmikuuta asti. 

Suomen ja Venäjän rajaviranomaisten keskusteluyhteistyö on jatkunut, mutta itärajan tilanteen ratkaisemisessa ei ole edistytty.

– Tällä viikolla on ollut kaksi tapaamista. Niissä ei ole edistytty, kun on puhuttu tästä ilmiöstä ja sen ratkaisemisesta, Sarasmaa toteaa.

Keskusteluja tilanteen ratkaisemiseksi ei olla käyty myöskään poliittisella tasolla.

Lue myös:

    Uusimmat