Jalkapalloikonille karmea yllätys kesken lentomatkan – vaimo ja tytär pakotettiin ulos koneesta

6:46
Katso videolta: CNN:n raportti paljastaa: Mielenosoittajia kidutetaan ja raiskataan Iranissa – "He valitsevat naisista kauneimmat".

Iranilainen jalkapalloikoni Ali Daei koki ikävän yllätyksen perheen lennolla maanantaina, kun lentokone pakotettiin laskeutumaan ja hänen vaimonsa sekä tyttärensä käskettiin ulos koneesta. Aiheesta kertoo BBC.

Daei ja hänen perheensä oli vuorolennolla matkalla Iranin pääkaupungista Teheranista Dubaihin, kun lentokone kääntyi yhtäkkiä ympäri ja laskeutui Dubain sijaan iranilaiselle Kishin saarelle. Daein vaimo ja tytär pakotettiin Kishissä ulos lentokoneesta. Daein mukaan se tapahtui ilman oikeutusta.

Iranin valtion uutistoimiston Tasnimin mukaan Daein vaimolta kiellettiin aiemmin tässä kuussa matkustaminen. Se oli uutistoimiston mukaan rangaistus Iranissa käynnissä olevien mielenosoituksien kannattamisesta. Daei on kieltänyt väitteen.

53-vuotias Daei on yksi tunnetuimmista iranilaisista henkilöistä, jotka ovat avoimesti osoittaneet tukea syyskuussa käynnistyneille mielenosoituksille. Ne käynnistyivät 22-vuotiaan naisen kuoltua Iranin moraalipoliisin käsissä.

Daei teki urallaan 109 maalia Iranin miesten jalkapallomaajoukkueessa. Hän oli pitkään eniten maajoukkuemaalia miesten tasolla tehnyt pelaaja, kunnes Portugalin Cristiano Ronaldo ohitti hänet viime syksynä.

Daei tunnetaan parhaiten Euroopassa vuosien 1997 ja 2002 väliseltä ajanjaksolta, jolloin hän edusti Saksan Bundesliigassa Bielefeldiä, Bayern Muncheniä ja Hertha Berliniä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja