Jalkapallofanit ottivat yhteen virkavallan kanssa – mellakkapoliisi vaimensi yölliset levottomuudet kyynelkaasulla ja vesitykeillä

Jalkapallofanit ottivat yhteen virkavallan kanssa – mellakkopoliisi vaimensi yölliset levottomuudet kyynelkaasulla ja vesitykeillä 1:34
Jalkapallofanit heittelivät ilotulitusraketteja ja muita esineitä mellakkapoliisia kohti.

Jalkapallofanit ottivat yhteen virkavallan kanssa Brysselissä ja Nizzassa yöllä MM-kisoissa pelatun Ranskan ja Marokon välisen ottelun jälkeen.

Reutersin arvion mukaan yöllisessä yhteenotossa Belgiassa oli mukana noin 100 ihmistä. Väki kerääntyi Brysselin keskustaan Ranskan ja Marokon välisen MM-välieräottelun jälkeen. Marokko hävisi Ranskalle 0–2. 

Videolla näkyy, kuinka väkijoukko heittelee ilotulitusraketteja ja muita esineitä mellakkapoliisia kohti. Osa henkilöistä on kietonut Marokon lipun ympärilleen. Lisäksi kaduille kerääntyneet jalkapallofanit sytyttivät palamaan pahvia ja erilaisia roskakasoja.

Poliisi vastasi levottomuuksiin kyynelkaasulla ja vesitykeillä. 

Reutersin mukaan paikallinen poliisi pidätti useita jalkapallofaneja. Levottomuudet olivat hetkellisiä ja suuremmilta vahingoilta vältyttiin.

Samanlaista kansalaistottelemattomuutta havaittiin myös Ranskan Nizzassa. 

Katso yllä oleva video yöllisistä tapahtumista Brysselissä ja Nizzassa.

Lue myös:

    Uusimmat