Jäinen juhlakahvi ja Paula-tytön pursotinleivät 6.6.2000

toim. Kati Nappa
Aamulla torilla on myös Suomen ensimmäinen 50 vuotta sitten valittu Paula-tyttö Sinikka Kekki sekä nykyinen Paula-tyttö Sanna Leinonen

(1annos)


1 rkl appelsiinitiivistettä
1 dl Juhla Mokkaa tai muuta kahvia
1 tl sokeria
runsaasti jääpaloja

Koristeeksi:


appelsiiniviipale, yrtinoksa, (kahvipapuja)

Täytä lasi jääpaloilla. Annostele appelsiinitiiviste ja sokeri. Kaada päälle kuuma kahvi ja sekoita. Nosta lasin reunaan appelsiiniviipale ja yrtinoksa.

Paula-tytön pursotinleivät


250 g voita tai margariinia
2 dl tomusokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Koristeeksi:


pähkinöitä, manteleita,
erilaisia koristerakeita tms

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Pursota taikinasta haluamasi mallisia pikkuleipiä ja koristele ne esim koristerakeilla tai mantelirouheella. Voit tehdä osasta taikinaa myös toisen mallisia pikkuleipiä. Pyöritä taikina tangoksi, leikkaa se parin sentin pätkiksi ja paina pätkät haarukalla tai peukalolla litteiksi. Tai muotoile ohut tanko ässiksi. Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat