Jääkö kenelläkään ikävä sote-partaa, Juha Sipilä? "En tiedä – ainakaan minulla ei"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö hyväksyi eilen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen eronpyynnön. Hallitus jatkaa toimitusministeristönä.

Uutispommi tippui vain viisi viikkoa ennen vaaleja. Pääministeri Sipilän mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole vaalitemppu.

– Kyllä tässä johdonmukaisesti on toimittu sen mukaan, mitä koko vaalikauden olen sanonut, että kaikki viisi keskeisintä tavoitetta pitää saada maaliin.

"Olen äärimmäisen pettynyt"

Sote-uudistuksen kaaduttua Sipilä myöntää pelkäävänsä, että sosiaali- ja terveyspalveluja uhkaa uusi yksityistämisen aalto.

– Eduskunnan olisi pitänyt saada valmista, ja olen äärimmäisen pettynyt, kun maaliin ei päästy. Kyllä yksityistämisaalto jatkuu, Sipilä arvioi.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen siirtyi hallituksen kaatumisen myötä seuraavalle hallitukselle. Sipilä toivoo, että uutta uudistusta rakennettaisiin jo tehdyn työn päälle.

– Valinnanvapauden osuudesta täytyy vähän tinkiä, Sipilä pohtii.

Perjantain iltaohjelmana löylyjä ja parranajoa

Sote-uudistuksen eteneminen tiivistyi Sipilän sote-partaan, jonka pääministeri ajoi pois eilen illalla. Lisäksi hallituksen kaatumista sulateltiin perisuomalaiseen tapaan saunassa.

– Kyllä tuo kova paikka oli, mutta tuon päätöksen kanssa on ollut hyvä elää. Tekisin sen kyllä uudelleen, vaikka vaikea päätös olikin, Sipilä sanoo.

Kysymykseen siitä, jäikö kenelläkään ikävä Sipilän partaa, pääministeri vastaa naurahtaen.

– En tiedä. Ainakaan minulla ei jäänyt, Sipilä hörähtää.

Lue myös:

    Uusimmat