Jääkiekon MM-kisojen kohtalossa ison ratkaisun merkkejä – taas lähti sponsori, Suomen kiekkopomoilla tiedotustilaisuus illalla

5:52
Video: Kalervo Kummola otti kantaa Rene Faselista ja Aleksandr Lukashenkasta levinneisiin halailukuviin.

Valko-Venäjän hanke jääkiekon miesten jaettujen MM-kisojen järjestämiseksi ensi touko-kesäkuussa on hiipumassa. Suomen jääkiekkoliitto järjestää medialle tänään kello 19.00 alkaen etäinfon, joka koskee tämän vuoden MM-turnausta.

Jääkiekkoliiton tilaisuudessa ovat paikalla Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola ja Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela. Heidän läsnäolonsa viittaa siihen, että kansainvälisellä lajiliitolla on MM-kisoja koskien huomionarvoista uutisoitavaa.

Kummola kertoi eilen STT:lle, että IIHF saattaa jo tänään tehdä päätöksen siitä, pelataanko loppukevään MM-turnausta Valko-Venäjän Minskissä. Kummola arvioi, että jos päätös tulee tänään, se on Valko-Venäjälle kielteinen.

Kummola kertoi Iltalehdelle, että IIHF:n hallitus kokoontuu tänään iltapäivällä kello 16.00 aikaan, eli kolmisen tuntia aiemmin, kuin Suomen Jääkiekkoliiton tiedotustilaisuus alkaa.

IIHF on ollut kisojen suhteen pitkään paineen alla, sillä MM-turnauksen järjestäminen Valko-Venäjällä on kirvoittanut voimakasta kritiikkiä maan ihmisoikeustilanteen takia.

Taas lähti sponsori

Kansainvälinen jääkiekkoliitto sai viikonloppuna entistä enemmän mietittävää, kun turnauksen pitkäaikainen ja selvästi näkyvin sponsori Skoda kertoi vetäytyvänsä MM-yhteistyökumppanuudesta, jos Valko-Venäjä säilyttää kisaisännyytensä.

Myös Nivea ilmoitti vetäytyvänsä yhteistyökumppanuudestaan. Tänään lista laajeni, kun saksalainen öljy-yhtiö Liqui Moly ilmoitti, ettei jatka jääkiekon MM-kisojen tukemista, jos tapahtuma järjestetään Valko-Venäjällä.

Kummola kertoi eilen, että jos Valko-Venäjä menettää MM-kisat, päätöstä turnausisännästä ei saada aikaan vielä tänään. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Latvia jakaisi MM-kisat Valko-Venäjän kanssa, mutta tämä ei ole sopinut Latvialle enää aikoihin. Vaihtoehtoina ovat olleet esillä pelkkä Latvian kisaisännyys tai jaettu MM-turnaus, jossa vaihtoehtoina keskusteluissa ovat ainakin Tanska ja Slovakia.

Tanska järjesti MM-turnauksen 2018 ja Slovakia seuraavana vuonna. Tämän vuoden MM-turnaus on määrä järjestää 21. toukokuuta–6. kesäkuuta.

Suomi on MM-kisojen järjestämisvuorossa vuonna 2022. Turnaus pelataan Tampereella ja Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja