Jääkiekkoseura myynyt 20 000 lippua otteluun, jota ei päässyt katsomaan – ja kauppa käy edelleen: "Uskomatonta tukea"

Ruotsin jääkiekon kakkossarjassa HockeyAllsvenskanissa pelaava Björklöven on saanut fantastista tukea kannattajiltaan, kun liigan finaalisarja katkesi koronaviruksen takia. 

Björklövenin ja MODO:n välinen finaalisarja oli tilanteessa 1-1, kun Ruotsin kakkosliigassa vetäydyttiin tauolle.

Sarjan toinen ottelu pelattiin tyhjille katsomoille, ja samaa suunniteltiin myös kolmanteen kohtaamiseen Björklövenin kotihalliin lauantaille. Vastaiskuna lipputulojen menettämiselle, Björklöven aloitti #fyllhallen-kampanjan ("täytä halli"), jossa se kauppasi lippuja otteluun, johon ei pääsisi katsojia.

Sitten tuli ilmoitus ottelun siirtämisestä. Lipunmyynti kuitenkin jatkui, ja lauantai-iltana klo 18 paikallista aikaa kasassa oli jo 19 665 myytyä pilettiä kappalehintaan 50 kruunua (noin 4,6 euroa). Tämän lisäksi seura oli jo myynyt hallin täyteen, 5 400 lippua, ennen kuin koronavirustoimet iskivät päälle. 

– Lämmittää sydäntä nähdä, millaista tukea saamme. Uskomatonta tukea vihreäkeltaisilta faneilta, Björklövenin toimitusjohtaja Anders Blomberg kehuu Aftonbladetin mukaan

Seura pystyy kattamaan tempauksen ansiosta ainakin osan tappioista, joita koronavirus aiheuttaa. Lipunmyynti jatkuu edelleen, ja tavoitteena on yltää Ruotsin ennätykseen: Frölundan ja Färjestadin välisen ottelun lukemaan (31 144) vuodelta 2009. 

– Tämä osoittaa sen, kuinka moni ihminen on yhteydessä jääkiekkoon, Blomberg summaa. 

Myös muut ruotsalaisseurat ovat seuranneet Björklövenin esimerkkiä. Suomessa esimerkiksi Porin Ässät on tarjonnut faneilleen mahdollisuutta jättää jo maksetut pääsymaksut lunastamatta takaisin seuran tukemiseksi. 

Ruotsin pääsarja SHL on ehdottanut Ruotsin jääkiekkoliitolle kauden lopettamista tähän. Liitolta odotetaan päätöstä sunnuntaina, ja on hyvin todennäköistä, että kiekkokausi päättyy Suomen tavoin myös länsinaapurissa.. 

Lue myös:

    Uusimmat