J.K. Rowling oikaisee Twitterissä: Kyse ei ole kahdeksannesta Potter-kirjasta

Harry Potter and the Cursed Child -kirja julkaistaan kesällä. Kirjailija J.K. Rowling toivoisi, etteivät ihmiset kuitenkaan puhuisi jatko-osasta tai esiosasta.

Harry Potter -fanit ympäri maailmaa olivat innoissaan kuullessaan kesällä ilmestyvästä Harry Potter and the Cursed Child -kirjan julkaisusta. Kyseessä on Lontoossa nähtävän näytelmän käsikirjoitus, joka julkaistaan, jotta Potter-fanit saavat nauttia näytelmästä, vaikka eivät pääsisikään paikalle katsomaan näytöstä.

Tarina kertoo tuttuun tapaan Harrysta, Ronista ja Hermionesta, mutta nyt kolmikosta on kasvanut aikuisia. Tapahtumat sijoittuvat 19 vuoden päähän seitsemmänen kirjan, Harry Potter ja kuoleman varjelukset tapahtumista.

Saagan äiti, kirjailija J.K. Rowling haluaa kuitenkin selventää, ettei kyse ole kahdeksannesta Potter-kirjasta. Erityisesti hän halusi oikaista, ettei kyse ole esiosasta, vaikka otsikossa puhutaankin kirotusta lapsesta, mikä voisi viitata Harry Potteriin.

– Käsikirjoitus julkaistaan kirjana, mutta se ei silti ole esiosa, koska tapahtumat sijoittuvat 19 vuotta myöhempään aikaan, hän twiittasi.

– Jotta tulisi selväksi! The Cursed Childin käsikirjoitus julkaistaan, hän twiittasi ja oli lisännyt perään aihetunnistee, #NotANovel ja #NotAPrequel, jotka tarkoittavat, ettei kyse ole romaanista tai esiosasta.

Harry Potter and the Cured Childin julkaisee Little Brown -kustantamo Iso-Britanniassa. Se ilmestyy 31. päivä heinäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat