Mainos

Itävalta vaatii EU-kieltoa Turkin ääntenkalastelulle

Turkkilaispoliitikoilta pitäisi kieltää poliittinen kampanjointi koko Euroopan unionin alueella, vaatii Itävallan liittokansleri Christian Kern. 

Christian Kernin mukaan EU:n yhteistä kieltoa tarvitaan, jottei Turkki painostaisi maita, jotka ovat kieltäneet kampanjatilaisuuksia itsenäisesti.

Näin on tehnyt Saksa, jossa useat paikkakunnat ovat peruneet turkkilaisministerien kampanjatapahtumia vedoten turvallisuussyihin. Tämä on saanut Turkin johdon suuttumaan.  

Kern puhui asiasta saksalaislehti Welt am Sonntagissa tänään.

Saksassa miljoonia turkkilaistaustaisia

Turkissa äänestetään huhtikuun puolivälissä presidentin valtaoikeuksien laajentamisesta. Ääniä haetaan myös Saksasta, jossa asuu kolme miljoonaa turkkilaistaustaista. Se on enemmän kuin missään muussa maassa Turkin ulkopuolella.

Saksan kampanjakielloista huolimatta Turkin talousministeri Nihat Zeybekci aikoo puhua turkkilaisen muusikon muistoksi järjestettävässä konsertissa Saksan Leverkusenissa tänään, kertovat saksalaismediat.

Saksalaislehti Kölner Stadt-Anzeigerin mukaan talousministeri esiintyy illalla myös kölniläisessä hotellissa pidettävässä tilaisuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.