Itävalta suututti lomalaiset Alppien tiesuluillaan – kohtaaminen poliisin kanssa yllätti myös suomalaismotoristin: "Ei auta kuin mennä tunneliin"

Itävalta on hermostuttanut Alppien yli etelään suuntaavat lomalaiset sulkemalla useita pikkuteitä kauttakulkuliikenteeltä 2:18

Itävalta on hermostuttanut etelään Alppien yli suuntaavat eurooppalaiset lomalaiset sulkemalla useita pikkuteitä kauttakulkuliikenteeltä.

Ajokielloilla yritetään karkottaa moottoriteiden ruuhkia kiertävät autoilijat pienten alppikylien keskustoista. Taustalla on Itävallan, Saksan ja Italian vuosia kestänyt riita siitä, mitä Alppien eniten liikennöidyn ylityspaikan loputtomille ruuhkille pitäisi tehdä.

Tiesulkuja perustellaan sillä, että lomahuippuina pienet kylät tukehtuvat kauttakulkuliikenteeseen. Vaikka kielloista on tiedotettu näkyvästi itsepäisiä yrittäjiä riittää.

– Useimmat autoilijat sanovat meille, että he ovat tietoisesti seuranneet navigointilaitteen ohjetta ohittaa moottiritien ruuhka tätä kautta. Heille on tullut yllätyksenä se, että täällä on poliisi vastassa, ylikonstaapeli Markus Widmann Tirolin liikennepoliisista kertoo.

Suomalainen yllättyi

Myös suomalainen motoristi yllättyi pikkuteiden sulkemisesta.

– Ei ole tullut seurattua, että tällaista tapahtuu. Ei auta kuin mennä maksullisen tunnelin kautta Italian puolelle, nimettömänä pysyttelevä suomalaismotoristi kertoo MTV Uutisille paikan päällä.

Maiden välejä kiristi vuoden 2015 pakolaiskriisi ja siitä seuranneet rajakontrollitoimet. Itävallan ajokielloissa onkin kysymys siitä, että maa painostaa Saksaa ja Italiaa tekemään toimenpiteitä Alppien kauttakulkuliikenteen parantamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat