Mainos

Itävallassa poliisiasemia ja lentokenttää uhkailtu terrorismilla

Itävallassa useisiin poliisiasemiin kohdistettiin tänään terroriuhkauksia, mutta viranomaiset eivät ole löytäneet etsinnöissä poliisiasemilta mitään epätavallista.

Sisäministeriön mukaan Itävallan turvallisuusviranomaiset saivat tänä aamuna sähköposteja, joissa uhattiin terrorismilla poliisiasemia eri puolilla Itävaltaa. Sisäministeriön mukaan syytä paniikkiin ei ole, ja uhkauksissa mainittu iskujen ajankohta on jo mennyt ohi.

Itävaltalaisen uutistoimisto Apan mukaan uhkauksia kohdistettiin myös Wienin päärautatieasemaan ja lentokenttään.

Sisäministeriön mukaan anonyyminä lähetetty sähköposti oli kirjoitettu huonolla englannilla ja viesti viittasi siihen, että ääri-islamistit olisivat olleet uhkauksen takana.

Etsinnät tuloksettomia

Itävallan viranomaiset kertoivat tehneensä tänään etsintöjä useilla poliisiasemilla, Wienin lentokentällä ja päärautatieasemalla. Mitään odottamatonta ei ministeriön mukaan löytynyt.

Apan mukaan uhkaukset kohdistuivat Wienin, Steiermarkin ja Ala-Itävallan osavaltioihin.

Sisäministeriön mukaan samaa kryptattua sähköpostiosoitetta on käytetty uhkauksiin useita kertoja aikaisemminkin, mutta tällä kertaa mukana oli maininnat tarkoista paikoista sekä ajasta tiistaiaamuna.

Ministeriö ei kertonut tarkemmin aikaisemmista uhkauksista.  

Aiemmin tänään viranomaiset tehostivat turvallisuusjärjestelyjä uhkauksen takia, mutta ministeriön mukaan niistä ollaan jo luopumassa asteittain. Tutkinta sähköpostin lähettäjästä jatkuu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.