Italiassa kansallismielinen Salvini haluaa turkkilaiset pähkinät pois Nutellasta – kotimaan tuotanto ei kuitenkaan riittäisi ruokkimaan herkkusuita

Italian ex-varapääministeri ja laitaoikeistoon kuuluvan Lega-puolueen johtaja Matteo Salvini ei halua turkkilaisia pähkinöitä Nutellaansa, kertoo Independent.

Kiivaana kansallismielisenä ja italialaisen ruuan ystävänä tunnettu Salvini ylisti aiemmin Ferreron valmistamaa pähkinävoita maasta taivaaseen, kunnes hänelle selvisi, että tuotteeseen käytetään myös turkkilaisia pähkinöitä.

Salvini kieltäytyi menneellä viikolla suurieleisesti Nutellalla sivellystä leivästä poliittisessa tilaisuudessa Ravennassa Pohjois-Italiassa.

Ex-pääministeri Matteo Renzi kummasteli myöhemmin Salvinin prioriteetteja.

– Tarjolla olisi Ilva-terästehdas, AIitalia-lentoyhtiö, budjettilait tai Nato-kokous. Senaattori Salvini se hyökkää Nutellan kimppuun. Ihan totta, Nutellan, Renzi äimisteli.

Nutellaan menee neljäsosa maailman hasselpähkinöistä

Renzin piikittelyn jälkeen populistina tunnettu Salvini täsmensi, että kieltäytyi Nutellasta siksi, että haluaa edistää italialaisten raaka-aineiden käyttöä.

Ongelma vain on, että pelkästään kotimainen tuotanto ei riittäisi maailmankuulun suklaasta ja hasselpähkinöistä valmistetun levitteen valmistukseen.

The Independentin mukaan Turkki on maailman suurin hasselpähkinän tuottaja: se kasvattaa yli 70 prosenttia koko maailman sadosta. Italia on seuraavana 20 prosentilla.

Nutellaa valmistava italialainen Ferrera on hasselpähkinöiden suurin ostaja. Se ostaa vuosittain jopa 25 prosenttia maailman kaikista hasselpähkinöistä, jotka siis pääosin tulevat Turkista. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja