Italia nimitti tuoreen mestariluotsin uudeksi valmentajakseen

Luciano Spallettion nimitetty Italian miesten A-maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi, tiedottaa maan jalkapalloliitto verkkosivuillaan.

Napolin viime kaudella Serie A -mestaruuteen 33 vuoden tauon jälkeen johdattanut Spalletti, 64, korvaa tehtävässä Roberto Mancinin. Mancini irtisanoutui tehtävästään yllättäen viime viikolla, jonka jälkeen häntä on viety huhuissa Saudi-Arabian peräsimeen.

– Maajoukkue tarvitsi upeaa valmentajaa, ja olen todella iloinen, että hän (Spalletti) hyväksyi työtarjouksen. Hänen tulenpalava intonsa ja osaamisensa ovat ratkaisevassa osassa, kun Italia kohtaa seuraavat haasteet tulevina kuukausina, Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja Gabriele Gravina sanoo.

Italian maajoukkue voitti Mancinin johdolla Euroopan mestaruuden vuonna 2021. Se ei kuitenkaan onnistunut selvittämään tietään Qatarin MM-kisoihin ja joutui seuraamaan turnausta kokonaan sivusta.

Meneillään olevissa EM-karsinnoissa Italia on lohkonsa kolmas. Se taistelee jatkopaikasta Englannin, Ukrainan, Pohjois-Makedonian ja Maltan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat