Mainos

Itälä perää toimia irtisanomisten lopettamiseksi

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä arvostelee hallitusta työllisyystavoitteen karkaamisesta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä perää hallitukselta ripeitä toimia synkältä näyttävän työllisyyskehityksen kääntämiseksi. Itälä huomautti kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa tilastoihin vedoten, että viimeisen kahden kuukauden aikana irtisanomisuhan alaiseksi on joutunut ainakin 3 700 henkilöä. Hallituksen asettamasta 100 000 uuden työpaikan tavoitteesta ajaudutaan yhä kauemmas.

- Ja mitä tekee hallitus? Ei yhtään mitään. Hallitus on valinnut linjan, että kun ei tehdä yhtään mitään, ei tehdä virhettäkään. Ja silloin tehdään se kaikkein suurin virhe, hän sanoi.

Itälän mukaan pääministeri Matti Vanhasen hallitus nukkuu "Ruususen unta" ja toimii toimitusministeristönä.

- Se tekee vain välttämättömät rutiiniasiat, ei niitä välttämättömiä poliittisia ratkaisuja.

Itälällä tutut konstit

Kokoomusjohtajan mielestä mielestä SDP:n ja työministeriön harjoittaman tempputyöllistämisen ja siihen satsaamisen aika on ohi. Nyt pitäisi jo siirtyä pätkätöiden lisäämisestä uusien työpaikkojen luomiseen, hän peräsi.

Uusia patenttiratkaisuja ei Itälälläkään työllisyyden kohentamiseksi ollut. Tutut kokoomuskonstit hän kuitenkin jälleen kertaalleen luetteli: kotitalousvähennyksen parantaminen, perhevapaiden kustannusten tasaaminen työnantajien kesken, työn verotuksen keventämisen jatkaminen. Ja työnantajamaksuja olisi alennettava etenkin pienipalkkaisen työn osalta.

Itälä vaati myös edelleen yhtiöverotuksen hyvitysjärjestelmän säilyttämistä. Hallituksen pitäisi ennen kaikkea tehdä nopeasti yritysverotusta koskevat ratkaisut, koska "epävarmuus on kaikkein pahinta".

Kokoomusjohtaja paheksui myös sitä, että oppositiota ei kutsuttu pääministeri Vanhasen piakkoin järjestämään hallituksen työllisyysseminaariin.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.