Itä-Suomen yliopisto tarjoaa maksuttomat yliopisto-opinnot työttömille ja lomautetuille

Koronan synkät seuraukset: Työttömyysturvahakemukset kolminkertaistuivat maaliskuun jälkeen, kertoo Kelan pääjohtaja Outi Antila Uutisextrassa 9:51
Työttömyysturvahakemukset kolminkertaistuivat maaliskuun jälkeen.

Työtön työnhakija voi tietyin edellytyksin opiskella sivutoimisesti tai jopa päätoimisesti menettämättä työttömyysetuuttaan.

Kuopiossa ja Joensuussa toimiva Itä-Suomen yliopisto avaa ilmaisen opintoväylän työttömille ja lomautetuille.

Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Tapio Määttä kertoo tiedotteessa, että opinnot ovat avoinna kaikille eikä niihin ole ikärajoituksia tai pohjakoulutusvaatimuksia.

– Itä-Suomen yliopiston avoimen väyliä laajennetaan ja luomme uusia avoimen väyliä ensi vuoden opiskelijavalintoihin. Avoimen yliopiston kautta voi siis vaikka heti aloittaa opinnot myös tavoitteena yliopistotutkinto, Määttä kertoo.

Etu on voimassa vuoden 2020 loppuun mennessä tehdyissä ilmoittautumisissa ja koskee avoimen yliopiston itse järjestämää opetusta eli sen piiriin ei kuulu yhteistyöoppilaitosten opetustarjonta.

– Lähiopetusta on nyt siirretty verkkoon, joten myös poikkeusolojen jatkuessa ja lähiopetuksen ollessa tauolla opintoja on hyvin tarjolla, sanoo koulutusjohtaja Leena Leskinen Itä-Suomen yliopiston avoimesta yliopistosta.

Lue myös:

    Uusimmat