Isto Hiltunen

Isto on syntynyt Kaavilla 17.8.1967. Hän muutti sieltä pienenä poikana Heinolaan ja asui Heinolan lähettyvillä pitkään, kunnes muutti 1996 Keski-Suomeen Jyväskylään. Isto aloitti muusikon uransa 15-vuotiaana kotiseutunsa Heinolan tanssiorkesterissa. Sittemmin hän on soitellut niin heavy-orkesterissa kuin big bandissakin ja tietenkin tanssiorkesterissa. Hiltunen on laulaja, säveltäjä, sanoittaja, sovittaja ja muusikko, joka soittaa mm. kitaraa, saksofonia, bassoa, rumpuja ja koskettimia, ja hänellä on myös oma studio.

Iston laulajanura alkoi vuonna 1994, jolloin julkaistiin ensimmäinen albumi Isto Hiltunen. Levyä on myyty yli platinarajan, 40 000 kappaletta. Toinen albumi Rakkauden laulu ilmestyi 1995, ja senkin myynti on ylittänyt 40 000 rajan. Iston kolmas levy oli vuonna 1996 nimeltäänkin Kolmas levy, ja sen myynti ylitti kultarajan vuonna 2002.

Huhtikuussa 1998 ilmestynyt Onnen oikotie -levy oli ensimmäinen äänite, missä Isto esiintyi laulamisen lisäksi myös biisintekijänä. Joulupukin muistelmat -joululevy 1998 oli pitkälti myös Iston käsialaa. Tanssimusiikki on kuitenkin se alue, jolla Isto Hiltunen on omimmillaan

Pertti Haverisen (mm. Anna Eriksson, Eija Kantola, Heidi Kyrö, Tomi Markkola, Antti Pääkkönen) tuottama Täältä ikuisuuteen -albumi ilmestyi maaliskuussa 2000. Modernia pop-iskelmää sisältävä levy syntyi Pornaisten pappilaan rakennetussa studiossa. Miesten yhteistyö sujui mutkitta - kertoipa Haverinen jopa yllättyneensä positiivisesti jo lahjakkaaksi laulajaksi tietämänsä Iston laulajan ja muusikon taidoista.

Alla kuuman auringon albumi ilmestyi keväällä 2001. Pertti Haverisen tuottama levy sisältää kaksitoista moneen tunnelmaan sopivaa kotimaista pop-iskelmää. Levyllä ovat mukana mm. kappaleet Alla kuuman auringon (albumin debyyttisingle), Kuu ja maa (versio Bo Kaspers Orkesterin hitistä Undantag), Kylmää sekä kuumaa (duetto Maarit Peltoniemen kanssa) sekä myös singlenä ilmestynyt Alla pinnan.

Levyn myötä Isto tuli esiin monipuolisena ja taitavana muusikkona: mm. Alla kuuman auringon kappaleeseen hän on itse soittanut kaikki kitaraosuudet ja laulanut jokaisen lauluraidan taustalauluja myöten.

Toukokuussa 2002 ilmestyi Isto Hiltusen Parhaat kokoelma, jossa on 30 tuttua kappaletta ja niiden lisäksi yksi uusi, Mikset mua huomaa.

Isto on keikkaillut nelimiehisen Valomerkki-orkesterinsa kanssa ja esittänyt niin ravintoloihin kuin lavoillekin sopivaa hyvää tanssimusiikkia. Heinäkuussa 2002 mies päätti kuitenkin lopettaa keikkailun - ainakin toistaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja