Israelin puolustusministeri: "Israelilaisjoukot aloittavat toiminnan erittäin pian Libanonin rajalla"

Puolustusministeri Yoav Gallantin mukaan Libanonin rajalle sijoitetuille joukoille lähetetään vahvistuksia.

Israelin puolustusministeri Yoav Gallantin mukaan Libanonin rajalla olevat israelilaisjoukot aloittavat erittäin pian toiminnan.

Gazan kaistan lähellä sotilaille maanantaina puhunut Gallant sanoi, että Pohjois-Israelissa Libanonin rajalle sijoitetuille joukoille lähetetään vahvistuksia.

– He aloittavat toiminnan erittäin pian, joten pohjoisen joukoille lähetetään vahvistuksia, Gallant sanoi.

Gallantin mukaan reserviläisiä vapautettaisiin Gazan sotatoimista asteittain, jotta tuleviin operaatioihin "voitaisiin valmistautua ja lähteä valmiina".

Yhteenotot Israelin ja Libanonin rajalla ovat lisääntyneet sen jälkeen, kun äärijärjestö Hamas hyökkäsi Israeliin lokakuussa ja Israel aloitti massiivisen sotaoperaation Gazassa.

Äärijärjestö Hizbollah on tehnyt Libanonista raketti-iskuja Israeliin säännöllisesti. Israel on puolestaan tehnyt iskuja Hizbollahin kohteisiin Libanonissa ja Syyriassa.

Maanantainakin iskuja raja-alueella

Myös maanantaina Hizbollah ilmoitti tehneensä 12 iskua Israelin asemiin rajan lähellä. Myöhemmin Israel ilmoitti iskeneensä Hizbollahin kohteisiin Etelä-Libanonissa.

Israelin asevoimien esikuntapäällikkö Herzi Halevi arvioi aiemmin tammikuussa, että sodan syttyminen rajalla on entistä todennäköisempää.

– Sodan syttymisen todennäköisyys tulevien kuukausien aikana on paljon suurempi kuin se on ennen ollut, Halevi sanoi tammikuun puolivälissä julkaistussa lausunnossaan vieraillessaan Israelin pohjoisosissa.

Uutistoimisto AFP:n laskelmien mukaan yli 200 ihmistä on kuollut Etelä-Libanonissa Israelin tekemissä iskuissa. Valtaosa kuolleista on ollut Hizbollahin jäseniä.

Israelilaisviranomaisten mukaan Libanonista Israeliin tehdyissä iskuissa on kuollut yhdeksän sotilasta ja kuusi siviiliä.

Lue myös:

    Uusimmat