Hizbollahin johtaja ylistää Hamasin hyökkäystä "suureksi siunatuksi operaatioksi"

Räjähdykset ja raketit valaisivat Gazan taivasta torstai-iltana 3:38
Räjähdykset ja raketit valaisivat Gazan taivasta torstai-iltana

Libanonissa toimivan Hizbollah-järjestön johtaja Hassan Nasrallah on antanut ensimmäiset julkiset kommenttinsa Israelin ja Hamasin välisen sodan puhjettua.

Hizbollahin johtaja kutsuu Hamasin Israeliin tekemää hyökkäystä “suureksi siunatuksi operaatioksi”.

Nasrallah otti kantaa myös julkisuudessa käytyyn keskusteluun ja spekulaatioihin siitä, oliko Iranin tukemalla Hizbollahilla osaa Hamasin iskuissa.

– Iskujen suunnittelu ja toteutus olivat 100 prosenttisesti palestiinalaista alkuperää.

Hizbollahin johtaja sanoo myös, ettei järjestöä haittaa, että Hamasin hyökkäyksestä ei kerrottu Hizbollahille etukäteen. Hassan Nasrallah sanoo ymmärtävänsä, että Hamas halusi pitää tiedot iskusta salassa, jotta yllätysmomenttia ei menetetty.

Hizbollah-johtaja kutsuu lokakuun 7. päivän hyökkäystä Israeliin ”poliittiseksi maanjäristykseksi” ja toteaa Hamasin iskulla olevan pysyviä vaikutuksia konfliktiin Israelin kanssa.

Hassan Nasrallahin mielestä Hamasin hyökkäys paljasti samalla Israelin puolustusvoimien heikkouksia.

Gazan kaistaleella ja Länsirannalla kuolleita ihmisiä äärijärjestön johtaja pitää ”tarpeellisina uhrauksina”, jotka synnyttivät konfliktiin uuden historiallisen vaiheen.

Nasrallah puhui ihmisille videolinkin kautta tuntemattomasta paikasta. Beirutin eteläosien lähiöissä suuri määrä kannattajia kokoontui kuulemaan johtajan puhetta.

Hassan Nasrallah ei ole pitänyt paikallaolevana julkisia puheita sitten vuoden 2006, kun Israelin ja Libanonin välille puhkesi sota.

Lähde: CNN.

Lue myös:

    Uusimmat