Mainos

Israel uskoo siepatun sotilaan olevan yhä elossa

19-vuotias Gilad Shalit on ollut siepattuna puolitoista viikkoa. Hänen vapauttamistaan on vaatinut myös Ranska, sillä Shalit on sekä Israelin että Ranskan kansalainen.

Israel on tänään tehostanut sotilaallisia toimiaan, jotta siepattu israelilaissotilas saataisiin takaisin. Israelin hallitus sanoi tietävänsä varmasti, että 19-vuotias Gilad Shalit on yhä elossa.

Sotilasta panttivankinaan pitävät palestiinalaiset ääriryhmät ilmoittivat, että ne katkaisevat yhteydet kansainvälisiin välittäjiin. Ryhmät vaativat Israelia vapauttamaan satoja vankeja, mutta niiden antama aikaraja kului umpeen tänäaamuna.

Israelin pääministeri Ehud Olmert ei ole taipunut vaatimusten edessä.

- Me emme neuvottele terroristien kanssa. Me toimimme kaikella tarvittavalla voimalla, mutta me emme myönny kiristykseen, Olmert sanoi.

Palestiinalaisten pääministeri Ismail Hania vetosi sieppaajiin, jotta sotilasta ei surmattaisi.

Yksi kolmesta israelilaissotilaan siepanneesta ryhmästä kertoi, että he eivät aio tappaa panttivankia. Vangin surmaaminen olisi ryhmän mukaan islaminuskon vastaista.

Hamas-järjestön aseellinen siipi on sen sijaan uhannut Israelin vastaisilla iskuilla ja verenvuodatuksella, jos sotilaalliset toimet Gazassa eivät pääty.

Shalit on ollut siepattuna puolitoista viikkoa. Hänen vapauttamistaan on vaatinut myös Ranska, sillä Shalit on sekä Israelin että Ranskan kansalainen.

Gazan kaistalle tehtiin viime yön aikana useita ohjusiskuja ja panssarivaunut vyöryivät alueen pohjoisosaan. Iskuissa kuoli yksi Hamasin aseellisen siiven taistelija.

Palestiinalaiset kertoivat, että yksi iskuista kohdistui Gazan islamilaiseen yliopistoon. Armeijan mukaan kohteena oli rakennus, jota Hamas käyttää terrori-iskujen suunnitteluun.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.