Israel uhkaa hyökkäyksellä Rafahiin – Humppilan kokoiseen kaupunkiin ajettu yli puolet Gazan 2,3 miljoonasta asukkaasta

Israel uhkasi uudella maahyökkäyksellä Rafahiin. YK ilmoitti pelkäävänsä, että humanitaariset seuraukset olisivat katastrofaaliset, mikäli hyökkäys toteutetaan.

Israel on jatkanut hyökkäystään sodan kiivaimmissa taisteluissa. Yli puolet Gazan 2,3 miljoonasta asukkaasta on nyt Egyptin etelärajaa vasten sijaitsevassa pienessä Rafahin kaupungissa, joka vastaa pinta-alaltaan noin Humppilan kokoista kuntaa.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on uhannut Israelin tekevän hyökkäyksen viimeiseksi turvapaikaksi kutsutulle alueelle. Kansainväliset avustusjärjestöt ja YK ilmoittivat pelkäävänsä, että humanitaariset seuraukset olisivat katastrofaaliset, mikäli hyökkäys toteutetaan. Gazalaiset pelkäävät, että se ajaisi heidät lopullisesti pois erillisalueelta Egyptiin.

– Mitä muuta hän haluaa, kysyi siirtymään joutunut palestiinalainen Hanan Abu Gabal, joka on suojassa Rafahin telttaleirillä.  

– Olemme täällä Rafahissa, minne voimme mennä? Hän voi uhkailla meitä niin paljon kuin haluaa, hän sanoi.

Gazan viranomaisten mukaan yli 27 000 palestiinalaista on saanut surmansa Israelin hyökkäyksessä ja tuhansien muiden kuolleiden pelätään jäävän löytymättä raunioista. 

Israel sanoo menettäneensä 226 sotilasta Gazassa sen jälkeen, kun 1 200 ihmistä sai surmansa ja 253 panttivankia otettiin kiinni sodan aloittaneissa Hamasin hyökkäyksissä 7. lokakuuta.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat