Mainos

Israel hälytysvalmiina Yom Kippurin vuoksi

Israelissa kiristettiin tänään turvatoimia Yom Kippurin, juutalaisten suurimman pyhäpäivän vuoksi. Israelin turvallisuusviranomaiset pelkäävät ääri-islamilaisten ryhmien yrittävän kostoiskuja, kertoi Israelin radio.

Ääri-islamilaiset saattavat radion mukaan yrittää kostaa Israelin agenttien äskettäin Jordaniassa tekemän Hamas-järjestön johtajan murhayrityksen. Palestiinalaisten pääsy Israeliin Jordanjoen länsirannalta ja Gazan kaistalta on tänään kielletty, samoin kuin aiempinakin Yom Kippur -päivinä.

Mossadin agentit pois Jordaniasta

Israelin lehdet kertoivat tänään, että kaikki Israelin tiedustelupalvelun Mossadin agentit on vedetty pois Jordaniasta kuningas Husseinin pyynnöstä. Kuningas Hussein on Israelin lehtien mukaan kuvannut Mossadin tekemää murhayritystä iskuksi vasten jordanialaisten kasvoja.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu ei ole suostunut esittämään Jordanialle anteeksipyyntöä murhayrityksestä. Murhayrityksen arvostelijoihin liittyi perjantaina myös Yhdysvalloissa vieraileva Israelin presidentti Ezer Weizman.
-Jumalan kiitos, se ei onnistunut, Weizman sanoi Washingtonissa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.