Isosisko havahtui tilanteeseen viime hetkellä: 2-vuotias poika oli hukkua uima-altaaseen – virui altaan pohjalla neljä minuuttia

2:05
2-vuotias poika meinasi hukkua hotellin uima-altaaseen.

Yhdysvaltain Michiganin osavaltiossa koettiin hurja tilanne, kun 2-vuotias poika oli lähellä hukkua hotellin uima-altaaseen. Livonian kaupungissa sijaitsevan hotellin valvontakamera tallensi koko tapahtumaketjun.

Hotellin uima-altaassa oli käynnissä kova vilske ja tunnelma hyvin leikkisä. 2-vuotias poika hyppäsi altaan reunalta mukaan altaaseen polskimaan.

Videolla pienen pojan toiminta uima-altaassa näyttää uinnilta, vaikka todellisuudessa se oli taistelemista pysyä veden pinnalla.

Pieni poika kamppailee hetken pysyäkseen pinnalla, minkä jälkeen hän menetti tajuntansa ja vajosi altaan pohjaan.

– Hän yritti selvästi uida ja pysyä vedenpinnalla, mutta ei vain pystynyt siihen, sanoo Ron Taig Livonian poliisiasemalta.

Tilanteesta hirvittävämmän tekee se, että ympärillä ihmiset leikkivät iloisesti, mutta kukaan ei huomaa pienen pojan taistelua hengestään.

Viranomaiset haluavat muistuttaa, että on tärkeää tarkkailla altaassa olevia lapsia koko ajan.

Isosisko nousi sankariksi

Virkavallan arvioiden mukaan poika ehti olla altaan pohjassa neljä minuuttia, kunnes sankariksi noussut pojan 9-vuotias sisko huomasi tilanteen ja alkoi epäilemään, ettei kaikki ole kunnossa.

Isosisko kävi kertomassa havainnostaan kummitädilleen, joka hyppäsi heti altaaseen tajuttuaan tilanteen. Hän nosti elottoman pojan altaan pohjasta takaisin pintaan.

Paikalla oli kaikkien onneksi kaksi vapaa-ajalla ollutta sairaanhoitajaa, jotka alkoivat välittömästi elvyttää elotonta poikaa. Traaginen tarina sai onnellisen lopun, sillä poika palasi lopulta tajuihinsa ja hänet kiidätettiin sairaalaan, josta hän kuin ihmeenkaupalla kotiutui jo saman päivän aikana.

Livonian virkavalta on kiitellyt kaikkia pojan pelastaneita neljää henkilöä ja ehdottivat pojan pelastaneille henkilöille kunniamerkkejä, jotka ovat korkea-arvoisimpia siiviileille myönnettäviä tunnustuksia.

Tilanteessa on paljon tyypillisiä piirteitä

Pojan hukkumistilanteessa oli paljon samoja piirteitä kun Suomessa vuonna 2017 tapahtuneessa tilanteessa.

Helsinkiläisen uimahallin valvontakamerakuva tallensi tilanteen, jossa 5-vuotias poika meinasi hukkua hyvin saman samankaltaisen tapahtumaketjun jälkeen. Molemmissa tapauksissa näyttää siltä, että lapsi leikkii vedessä.

Huutamista ja huitomista sattuu tosielämässä vain harvoin, sillä hukkuvan kaikki voimat menevät taistelemiseen pysyä pinnalla.

Katso videolta koko hurja tapahtuma!

Lähde: CNN

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja