Islanti taas Englannin kiusana – kaksi rankkaria lisäajalla: "Vapauduimme vankilasta"

Englaninn ja Islannin välisestä Kansojen liigan ottelusta tuli dramaattinen näytös.

Englannin värikkään jalkapallohistorian yksi noloimmista tappioista tuli vuoden 2016 EM-kisoissa, kun Islanti yllätti lukemin 2–1.

Kansojen liigan ottelussa vastaavanlainen yllätys oli erittäin lähellä.

Englannin Kyle Walker ajettiin kentältä 70. minuutille. Islannin Sverrir Ingi Ingason teki hänelle seuraa minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Englannin Raheem Sterling vei joukkueensa johtoon, kun lisäaikaa oli pelattu minuutti, mutta ottelu ei ollut vielä ohi.

Minuutin kuluttua Islannin keskikenttäpelaaja Birkir Bjarnason sai saman tilaisuuden, mutta laukoi yli.

Englanti selvisi kuivin jaloin – eikä kumpikaan joukkue voinut oikein olla tyytyväinen.

– Olen valmentanut yli 40 vuotta. Tämä tuntuu yhdeltä pahimmista tappioista, Islannin valmentaja Erik Hamren totesi

Englannin Harry Kane sai pallon maaliin kuudennella minuutilla, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Englannin valmentaja Gareth Southgate oli hyvinkin tyytymätön joukkueensa esitykseen ja ripitti varsinkin Walkeria punaisesta kortista.

– Jos ottelu oli päättynyt maaliimme, olisimme puhuneet hienosta venymisestämme. Kun annoimme helpon rangaistuspotkun, tuntuu kuin olisimme vapautuneet vankilasta, hän sanoi