Mainos

Iskujen jälkeisiä kommentteja maailmalta

Euroopan unioni on ilmaissut "täyden solidaarisuutensa" Yhdysvalloille, Britannialle ja muille maille tämänpäiväisen Afganistanin hyökkäyksen jälkeen, Belgian pääministeri Guy Verhofstadt sanoi.

EU:n komission puheenjohtajanRomano Prodin mukaan Eurooppa on vankasti Yhdysvaltain rinnalla taistelussa terrorismia vastaan. Prodi antoi lyhyen tiedotteen iskujen alettua. Prodi sanoi, että Euroopan yhteisö tulee auttamaan viattomia uhreja ja sotatoimien takia kärsiviä pakolaisia.

Aiemmin illalla Ranskan presidenttiJacques Chirac ilmoitti, että Ranskan joukot tulevat osallistumaan amerikkalaisten sotatoimiin Afganistanistanissa.

Myös Kanadan pääministeriJean Chretien on vahvistanut, että Kanada antaa käyttöön joukkojaan.

Israelin pääministeriAriel Sharon toisti tänään maansa tarjouksen antaa "kaikki tarvittava apu" Yhdysvalloille.

Saksan liittokansleriGerhard Schröder sanoi, että Saksa on valmis osallistumaan sotilastoimiin Afganistania ja al-Qaeda-järjestöä vastaan, mutta lisäsi, että apua ei ole vielä pyydetty. Schroederin mukaan Saksan joukot eivät osallistuneet tämänpäiväiseen hyökkäykseen.

Kiina on vedonnut Yhdysvaltoihin, että maa yrittäisi välttää siviiliuhreja terrorismin vastaisessa taistelussaan.

Iran ja Irak eivät hyväksy iskuja


Iranin valtiollisen uutistoimisto IRNA:n välittämän tiedon mukaan Iranin ulkoministeriö on ilmoittanut, että Iran "ei voi hyväksyä" iskuja Afganistaniin.
Myös Irakin presidentti Saddam Hussein on tuominnut iskut.

Taleban tuomitsee iskut


Afganistania hallitseva Taleban-liike tuomitsi Yhdysvaltain sotilasiskun kuvaten sitä uutistoimisto AIP:n mukaan "terroriteoksi".

Talebanin edustajan mukaan se ei edelleenkään aio luovuttaa Osama bin Ladenia amerikkalaisten käsiin, vaan Talebanit aikovat taistella viimeiseen mieheen, AIP kertoi Islamabadissa.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.