Isälle ja isoäidille tuomio lasten pahoinpitelystä - Oikeus: Lyöminen ei ole perheasia

Espoon käräjäoikeus on tuominnut 38-vuotiaan isän kolmen 3–11-vuotiaan lapsensa pahoinpitelyistä. 57-vuotias isoäiti syyllistyi yhden lapsen pahoinpitelyyn. Mies tuomittiin myös vaimonsa pahoinpitelystä.

Teot tapahtuivat Espoon keskuksessa 2011-2014. Kyse oli iranilaistaustaisesta maahanmuuttajaperheestä. Perheen kanssa työskennellyt sairaanhoitaja kertoi oikeudessa isän todenneen hänelle, että pahoinpitelyt ovat "perheasioita".

Isoäiti oli oikeuden mukaan läpsäissyt 8-vuotiasta lasta avokämmenellä, potkaissut sisäkengillä ja lyönyt repulla. Toisessa kyse oli avokämmenellä lyönnistä. Molemmissa tapauksissa lapset olivat juosseet asunnossa.

Isän tekemissä pahoinpitelyissä 3–11-vuotiaita lapsia oli lyöty toistuvasti avokämmenellä, kaukosäätimellä ja vaateripustimella. Tilanteet liittyvät usein siihen, että isä käski lasten mennä nukkumaan.

Vaimoa oli heitetty lautasella ja lyöty henkarilla.

Vammoja näissä ei syntynyt.

Vastaajat kiistivät pahoinpitelyt. Isoäidin mukaan äiti oli saanut lapset kertomaan pahoinpitelyistä, kun isä ja äiti olivat eroamassa.

Oikeus kuitenkin uskoi lasten kertomuksia.

Perheen tila hälyttävä

Todistajana kuullun psykiatrisen sairaanhoitajan mukaan suurista ongelmistä kärsinyt perhe oli ohjattu hänen hoitoonsa.

Todistajan mukaan perheen isä oli kertonut hänelle, että lasten ja vaimon lyöminen oli ”perheasia”.

Todistaja kuvasi perheen tilaa hälyttäväksi. Perheen äidin ja isän välit olivat erittäin huonot. Äiti oli uupunut ja isä paljon poissa kotoa. Mies vietti aikaansa yökerhossa ja kasinolla kertomansa mukaan oppiakseen Suomen kieltä.

Perheen äiti kärsi miehensä muista naisista ja isä puolestaan tuohtui siitä, että vaimolle oli avattu oma tili pankkiin. Todistaja kertoi miehen ja isoäidin dominoineen perhettä.

Oikeus uskoi todistajan ja lasten kertomuksia.

Isoäiti syyllistyi oikeuden mukaan kahteen pahoinpitelyyn. 57-vuotias isoäiti sai 50 päiväsakkoa ja joutuu maksamaan 300 euroa.

Isälle oikeus langetti seitsemästä pahoinpitelysyytteestä kolme kuukautta ehdollista vankeutta. Kaksi pahoinpitelysyytettä ja syyte lähestymiskiellon rikkomisesta hylättiin.

15:00

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja