Isä pakotti alakouluikäisen poikansa lapioimaan lunta ilman ulkovaatteita tai kenkiä Ruotsissa – sai 290 euron sakot

Ruotsissa mies on tuomittu sakkoihin hyväksikäytöstä sen jälkeen, kun hänen alakouluikäinen poikansa tavattiin ulkoa lapioimasta lunta ilman kenkiä tai talvivaatteita. Isä kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Rikos tapahtui maaliskuussa 2018 Uumajassa. Asiasta kertoo Västerbottens-Kuriren.

Isä kertoi kuulusteluissa, että poika oli riidellyt äitinsä kanssa. Poika oli rangaistukseksi lähetetty "ulkoilemaan hetkeksi" ja hän oli itse kieltäytynyt laittamasta talvivaatteita päälleen.

Kuulustelupöytäkirjassa todetaan, että lapsen isä "on tietoinen, ettei hän ole toiminut parhaalla mahdollisella tavalla". Isä sanoi kuulustelupöytäkirjan mukaan kuitenkin passittaneensa pojan ulos, ettei "hän enää potkisi ja repisi äitiään". Isän väitetään lukinneen poikansa asunnon ulkopuolelle aiemminkin.

Naapuri teki ilmoituksen

Ilmoituksen sosiaaliviranomaisille pojan kohtelusta teki naapuri, joka näki pojan lapioimassa lunta ulkona vähissä vaatteissa ja ilman kenkiä. Naapurin mukaan poika huusi, että hänen jalkoihinsa sattuu.

Isä tuomittiin 60 viidenkymmenen kruunun arvoiseen päiväsakkoon, mikä tekee yhteensä 3000 kruunua eli vajaat 290 euroa. Lisäksi hänet tuomittiin korvaamaan pojalleen 5500 kruunua eli noin 530 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat