Isä Mitron Pääsiäislammas

  • 1 luuton paisti tai lampaan viulu
  • valkosipulin kynsiä
  • yrttejä maun mukaan
  • oliiviöljyä
  • marinadi:
  • 4 dl kreikkalaista tai bulgarian jogurttia
  • suolaa
  • pippuria
  • kuivattuja yrttejä maun mukaan esim:
  • 1 tl minttua 1 tl rosmariinia 1 tl timjamia 1 tl basilikaa 1/2 tl oreganoa
  • pannulle:
  • vettä
  • (lampaan paloitellut luut)
  • 1-2 sipulia
  • 1 porkkana
  • 2 laakerinlehteä

Sivele lampaanpaisti oliiviöljyllä ja hiero siihen yrttejä. Pistele lihaanpuolikkata valkosipulin kynsiä. Sido paisti tarvittaessa. Nosta paisti isoon muovi- tai paisto(kinkku)pussiin. Sekoita mausteet jogurttiin ja kaada pussiin paistin päälle. Marinoi 2-3 päivää jääkaapissa. Kääntele välillä. Nosta paisti ritilän päälle ja ritilä uunipannun päälle.

Lisää pannulle vettä, luut, paloiteltu sipuli ja porkkana sekä pari laakerinlehteä.Kypsennä ensin 15-20 min. 200 asteessa, vähennä lämpö 120 asteeseen ja kypsennä n. 2 tuntia (paistomittarin lukema 75-80 astetta). Voitele kypsymisen aikana lopulla marinadilla. Jogurtti antaa paistille hienon värin ja paisti saa samalla murean maukkaan pinnan. Anna levähtää peitettynä ennen leikkaamista.

Siivilöi pannun liemi kattilaan ja valmista siitä kastike. Suurusta halutessasi, lisää kermaa, viiniä, serryä ja mausteita maun mukaan. Tarjoa lisäkkeeksi esim. hapankaalia, suolakurkkuja, rosollia, parsakaalia, perunoita ja leipää.

Lue myös:

    Uusimmat