Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Isä Mitron Pääsiäislammas

Copyright Alma Media Oyj 2000, Copyright
Julkaistu 05.04.2001 12:36(Päivitetty 28.02.2005 12:55)
  • 1 luuton paisti tai lampaan viulu
  • valkosipulin kynsiä
  • yrttejä maun mukaan
  • oliiviöljyä
  • marinadi:
  • 4 dl kreikkalaista tai bulgarian jogurttia
  • suolaa
  • pippuria
  • kuivattuja yrttejä maun mukaan esim:
  • 1 tl minttua 1 tl rosmariinia 1 tl timjamia 1 tl basilikaa 1/2 tl oreganoa
  • pannulle:
  • vettä
  • (lampaan paloitellut luut)
  • 1-2 sipulia
  • 1 porkkana
  • 2 laakerinlehteä

Sivele lampaanpaisti oliiviöljyllä ja hiero siihen yrttejä. Pistele lihaanpuolikkata valkosipulin kynsiä. Sido paisti tarvittaessa. Nosta paisti isoon muovi- tai paisto(kinkku)pussiin. Sekoita mausteet jogurttiin ja kaada pussiin paistin päälle. Marinoi 2-3 päivää jääkaapissa. Kääntele välillä. Nosta paisti ritilän päälle ja ritilä uunipannun päälle.

Lisää pannulle vettä, luut, paloiteltu sipuli ja porkkana sekä pari laakerinlehteä.Kypsennä ensin 15-20 min. 200 asteessa, vähennä lämpö 120 asteeseen ja kypsennä n. 2 tuntia (paistomittarin lukema 75-80 astetta). Voitele kypsymisen aikana lopulla marinadilla. Jogurtti antaa paistille hienon värin ja paisti saa samalla murean maukkaan pinnan. Anna levähtää peitettynä ennen leikkaamista.

Siivilöi pannun liemi kattilaan ja valmista siitä kastike. Suurusta halutessasi, lisää kermaa, viiniä, serryä ja mausteita maun mukaan. Tarjoa lisäkkeeksi esim. hapankaalia, suolakurkkuja, rosollia, parsakaalia, perunoita ja leipää.

Lisää aiheesta:

Lisää vireyttä syksyyn: Helppo teko voi piristää mieltäHelsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistäSikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"Osaatko pestä pyykkiä? Älä tee näitä suomalaisten yleisiä pesuvirheitäSavuttomilla yhä enemmän Suomen tappavinta syöpää – keuhkosyöpä havaitaan usein liian myöhäänEnnen kirjoitettiin rakkauskirjeitä, nykyisin selataan Tinderiä – onko rakastuminen muuttunut?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:38
    Terveys ja hyvinvointi

    Lisää vireyttä syksyyn: Helppo teko voi piristää mieltä

  • 10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 08:15
    Koti

    Osaatko pestä pyykkiä? Älä tee näitä suomalaisten yleisiä pesuvirheitä

  • 06:46
    Syöpä

    Savuttomilla yhä enemmän Suomen tappavinta syöpää – keuhkosyöpä havaitaan usein liian myöhään