- 1 luuton paisti tai lampaan viulu
- valkosipulin kynsiä
- yrttejä maun mukaan
- oliiviöljyä
- marinadi:
- 4 dl kreikkalaista tai bulgarian jogurttia
- suolaa
- pippuria
- kuivattuja yrttejä maun mukaan esim:
- 1 tl minttua 1 tl rosmariinia 1 tl timjamia 1 tl basilikaa 1/2 tl oreganoa
- pannulle:
- vettä
- (lampaan paloitellut luut)
- 1-2 sipulia
- 1 porkkana
- 2 laakerinlehteä
Sivele lampaanpaisti oliiviöljyllä ja hiero siihen yrttejä. Pistele lihaanpuolikkata valkosipulin kynsiä. Sido paisti tarvittaessa. Nosta paisti isoon muovi- tai paisto(kinkku)pussiin. Sekoita mausteet jogurttiin ja kaada pussiin paistin päälle. Marinoi 2-3 päivää jääkaapissa. Kääntele välillä. Nosta paisti ritilän päälle ja ritilä uunipannun päälle.
Lisää pannulle vettä, luut, paloiteltu sipuli ja porkkana sekä pari laakerinlehteä.Kypsennä ensin 15-20 min. 200 asteessa, vähennä lämpö 120 asteeseen ja kypsennä n. 2 tuntia (paistomittarin lukema 75-80 astetta). Voitele kypsymisen aikana lopulla marinadilla. Jogurtti antaa paistille hienon värin ja paisti saa samalla murean maukkaan pinnan. Anna levähtää peitettynä ennen leikkaamista.
