Isä Erkki kiertää Emma Laineen mukana

Tennispelaaja Emma Laineen isä Erkki on kiertänyt tyttärensä mukana pelimatkoilla kesästä 2005 lähtien. Vuosi sitten Emma Laineen, 20, ranking koheni niin, että hän pystyi syksystä lähtien jättämään nuorille pelaajille tarkoitetut ITF-turnaukset keskittyen naisten WTA-kiertueelle.

Tämän vuoden alusta lähtien Emman tukijoukkoon on lukeutunut valmentaja ruotsalainen Thomas Högstedt.

- Tällä systeemillä on tarkoitus jatkaa. Kierrän Emman mukana ainakin syksyyn Yhdysvaltain avoimiin asti. Valmentaja Högstedtin Emma taas tapaa yleensä isoissa turnauksissa. Välillä hän käy valmentajansa harjoituksissa Ruotsissa, mutta viikoittain he ovat tiiviisti puhelimitse yhteydessä, Erkki Laine taustoitti.

Laine on entinen ammattijääkiekkoilija, joka pelasi urallaan niin Ruotsin kuin Suomenkin mestaruussarjassa. Myös Emma mieli jääkiekon pariin, mutta koripallon ja tenniksen oheen ei mahtunut lisälajia. Emma Laine kertoi Ranskan avoimien aikana, että häntä hiukan harmitti, että isä ei vienyt häntä enemmän oman lajinsa pariin. Emma olisi halunnut jääkiekkomaalivahdiksi.

- Emma harrasti niin tiiviisti koripalloa ja tennistä, että aikaa ei enää ollut muulle seuratoiminnalle. Yksi vapaapäivä piti viikkoon jättää.

- Tiesin, että tenniksestä tulee Emman laji, Erkki Laine kertoi perjantaina Pariisissa.

Mutta täysin vaille jääkiekon lumoa Emma ei nuorena jäänyt. Hän osoitti etevyytensä niin sanotuissa pihapeleissä.

- Emma oli tosi hyvä maalivahti. Jääkiekko on edelleen lähellä hänen sydäntään, ja maalivahti Jarmo Myllys oli hänen suuri suosikkinsa, isä kertoo naurahtaen.

Henkisesti vahva

Erkki Laineen Ruotsin peliuran aikana Karlstadissa syntynyt Emma Laine vietti nuoruutensa Lahdessa. Hän pyrähti tenniksen pariin kaksi vuotta vanhemman isosiskonsa Essin kanssa Lahden Verkkopalloseuran järjestämässä pallokoulussa viisivuotiaana. Nykyään Emma Laine asuu Pitäjänmäen kaupunginosassa Helsingissä.

- Henkisesti Emma on erittäin vahva, ei häntä huimaa. Hänellä on hyvä kantti, ja hän pystyy tsempillään kääntämään otteluita. Eniten tehtävää on fysiikassa. Jalat ovat hyvät, mutta keski- ja ylävartaloon on saatava voimaa lisää, Erkki Laine tiesi.

LVS:n Aulis Mäkinen: Laineen esimerkki kannustaa

Lahden Verkkopalloseuran hallituksen jäsen ja valmentaja Aulis Mäkinen seurasi silmä erityisen tarkkana Emma Laineen otteita tenniksen Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa. Laine edusti ennen HVS:ään siirtymistään kotikaupungin seuraansa, joten Mäkisen mielenkiinto oli hyvin ymmärrettävää.

- Varmasti Laineen onnistuminen Roland Garrosissa pelatussa grand slam -turnauksessa antaa intoa suomalaisille junioreille, niin tytöille kuin pojille. Laineen esimerkki kannustaa, Mäkinen aprikoi.

Mäkinen vieraili Ranskan avoimissa kahdeksatta kertaa, ensimmäinen visiitti Roland Garrosiin koitti 1982. Kaikkiaan Mäkisellä on koettuna 16 grand slam -turnausta.

- Lahdessa esimerkiksi 12-vuotiaat lahjakkaat juniorit Alina Perttula, sekä Holopaisen kaksoset Naomi ja Wanda, ovat seuranneet tarkasti Emma Lainetta, sekä saaneet hänestä innoitusta, Mäkinen tiesi.

Mäkisen mielestä Laine onnistui uransa kolmannessa grand slam -kilpailussa mukavasti.

- Hän aloitti pikkuisen hapuillen, mutta paransi loppua kohden. Välillä häneltä nähtiin tosi upeita suorituksia, Mäkinen kiteytti.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja