IS: Tämä piikki auttanut jo tuhansia suomalaisia

Siitepölyallergoiden aikaan keväällä joutuu moni allergioista kärsivä koetukselle. Vakavaan allergiaan on kuitenkin perinteisten allergialääkkeiden lisäksi saatavissa apua myös rokotteen muodossa.

Ilta-Sanomien mukaan jo tuhannet suomalaiset ovat joutuneet turvautumaan allergiaoireidensa lääkitsemiseksi siedätyshoitoon. Siedätyshoidossa kehoon pistetään ainetta, jolle se on allerginen, ja kehoa opetetaan näin sietämään allergisoivaa ainetta. Parhaimmillaan hoidon tulokset voivat kestää jopa kymmenen vuotta.

Yhdellä piikillä allergiaa ei kuitenkaan paranneta, vaan esimerkiksi siitepölyallergian oireiden siedätyshoito vie noin kolme vuotta. Jo ensimmäisen vuoden aikana voivat allergiaoireet kuitenkin helpottua merkittävästi.

Siedätyshoitoa ei voi aloittaa keväällä siitepölyoireiden ollessa jo päällä, vaan piikkihoito tulisi aloittaa aina syksyllä.

Siedätyshoitoon kannattaa hakeutua, mikäli allergiaoireet ovat voimakkaita, oireiden aiheuttaja on tutkittu, eikä allergialääkkeistä ole saatu riittävästi apua.

Lähde: Ilta-Sanomat

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja