IS: Kevan Ailus sai lapsilisiä yhtä aikaa kahdesta maasta

Norjan valtio perii Kevan Merja Ailukselta 21500 euron edestä perusteetta maksettuja lapsilisiä vuosilta 2002-2010, uutisoi Ilta-Sanomat.

 

Kuntien eläkevakuutuksen Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus sai vuosina 2002-2010 lapsilisää Norjasta, vaikka hän asui ja teki töitä Suomessa ja sai samaan aikaan lapsilisää Suomesta. Norjalaiset lapsilisät ovat menneet Ailuksen norjalaiselle tilille.

 Ailus: En todellakaan ole tiennyt.

Ilta-Sanomien tutkimien dokumenttien mukaan Norjan sosiaaliviranomainen NAV käynnisti perintätoimet Ailusta vastaan syksyllä 2010, kun oli ilmennyt, ettei Ailus asu enää Norjassa.

Merja Ailus sanoo lehdelle, ettei hän tiedä mitään norjalaiselle tililleen tulleista rahoista eikä perinnän aloittamisesta. 

- En todellakaan ole tiennyt. Olen kuvitellut, että kun olemme muuttaneet maasta ja tehneet muuttoilmoituksen, se (lapsilisien maksatus) on katkennut, Ailus sanoi Ilta-Sanomille eilen.

Ailus sanoo, ettei hän ole voinut tietää NAV:n karhukirjeestä, koska se on hänen mukaansa mennyt hänen entisen aviopuolisonsa osoitteeseen.

Ailus perheineen palasi Norjasta Suomeen syyskuussa 2002, minkä jälkeen aviopari erosi. Parilla on kaksi lasta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja