IS: Ben Zyskowiczin kimppuun hyökännyttä miestä on syytetty useista pahoinpitelyistä – oli ehdollisen vankeuden koeajalla

Ben Zyskowiczin pahoinpitely tallentui videomateriaalille 0:40
Kansanedustajan pahoinpitely tallentui videolle. Video: Kampanjatiimi.

Kokoomuksen kansanedustajan Ben Zyskowiczin (kok) kimppuun hyökkäsi Ilta-Sanomien tietojen mukaan vuonna 1984 syntynyt mies, jolla on aiempaa rikoshistoriaa.

Osoitetietojen perusteella 38-vuotias mies asuu Itä-Helsingissä. Itäkeskus, jossa hyökkäys tapahtui, sijaitsee vain noin kilometrin päässä miehen asuintalosta, Ilta-Sanomat kirjoittaa.

Lehden tietojen mukaan Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen viime vuoden huhtikuussa pahoinpitelystä 55 päivän ehdolliseen vankeuteen, jonka koeaika päättyy kuluvan vuoden kesäkuussa.

Mies oli siis ehdollisen vankeuden koeajalla käydessään käsiksi vaalityössä olleeseen Zyskowicziin Helsingin Itäkeskuksessa lauantaina.

Zyskowicz oli odottamassa Vuosaaren suuntaan kulkevaa metroa, kun hänen luokseen tuli mies, joka uhkasi tappaa hänet.

Zyskowicz kertoi lauantaina MTV Uutisille, että metroasemalla tapahtunut pahoinpitely lähti liikkeelle siitä, kun aggressiivisesti käyttäytynyt mies tuli hänen eteensä huutamaan.

Ilta-Sanomien mukaan Zyskowiczin kimppuun hyökännyt mies on vastannut syytteisiin muun muassa useista pahoinpitelyistä ja on ollut ainakin vuosien 2006 ja 2012 välisenä aikana useita kertoja syytettynä eri rikoksista Helsingin käräjäoikeudessa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Lehtosen mukaan ainakaan tällä hetkellä ei ole viitteitä siitä, että Zyskowiczin kimppuun hyökkääminen olisi ollut ennalta suunniteltu.

Lue myös:

    Uusimmat