Mainos

IS: Ay-liittojen miljardiomaisuus on osin niiden kritisoimien yt-firmojen ansiota

Ay-liikkeiden jättimäinen miljardiomaisuus on osin peruja yt-firmojen suurista osingoista, joita liitot ovat itse paheksuneet, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Lehti on tutkinut 12 keskusjärjestön ja  ammattiliiton taloustietoja, joista selvisi, että niillä on yhteensä 980 miljoona euron omaisuus. Ay-liikkeet ovat rikastuneet osin juuri niiden firmojen osinkotuloilla, joiden ylisuuria osinkoja liikkeet ovat kritisoineet. Ay-järjestöjen ei myöskään ole tarvinnut maksaa osinkotuloista veroa, sillä ne nauttivat verovapaudesta, koska ovat yleishyödyllisiä yhteisöjä, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Lehti on haastatellut asiasta SAK:hon kuluvaa Teollisuusalojen ammattiliitto Teamia, jonka kampanjassa arvostellaan potkuja antaneita yhtiöitä osingoista. Lehti kysyy, eikö liiton mielestä ole ongelmallista syyllistää firmoja, joista itse ottaa osinkoa.

Teamin viestintäyksikön päätoimittaja Tuomo Lilja ei näe ammattiliittojen omistusta näistä firmoista moraalisena ongelmana. Hänen mielestään on syytäkin kritisoida niitä yhtiöitä, jotka maksavat jättimäisiä osinkoja heti yt-potkujen jälkeen. 

– En pidä kummallisena, että ammattiliitto omistaa osakkeita niistä firmoista, joissa niiden jäseniä on töissä. Kuka uskoisi suomalaiseen teollisuuteen, ellei näiden alojen ammattiliitto, sanoo Lilja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.