Irtoaako lemmikistäsi paljon karvaa? Nappaa vinkit lemmikkikodin siivoukseen!

Lemmikkieläimet tekevät arjesta ihanaa, mutta ajoittain niiden jälkien siivoaminen on hieman haastavaa.

Lemmikkien karvoja tuntuu olevan joka puolella, vaikka siivoamisesta ei olisi kulunutkaan pitkää aikaa. Muutamalla vinkillä lemmikkikodin siivoaminen ei enää tunnu niin turhalta.

Jokaisen omistajan kannattaa aktiivisesti harjata ja trimmata lemmikkinsä, jotta karvojen leviäminen pysyisi siedettävissä määrin. Lue alta, miten lemmikkikodin siivousurakassa kannattaa huomioida!

Valitse pesuaineet oikein

Lemmikinomistajan kannattaa valita pesuaineet huolella. Lemmikkikotien siivoukseen sopivat hyvin neutraalit tai heikosti emäksiset yleispuhdistusaineet. Tällaisten pesuaineiden kanssa omistajan ei tarvitse huolestua siitä, että lemmikit nuolevat tassujaan juuri luututun lattian läpi kävelyn jälkeenkään. Kannattaa myös välttää puhdistusaineita, joissa on paljon hajusteita.

Eläinten karvojen poisto huonekaluista

Nopein ja vaivattomin tapa poistaa karvat huonekaluista on teippiharja. Myös tekstiilisuuttimella varustetun imurin avulla huonekalun läpikäynti on erinomainen, mutta hieman hitaampi ja äänekkäämpi tapa.

Lattiapinnat

Käy lattiapinnat läpi staattisen mopin avulla. Kosteiden kelien aikaa kannattaa lemmikin tassut puhdistaa ennen sisälle ottamista, jotta rapaa ei kulkeudu liikaa.

Uloste- ja oksennustahrojen poistaminen

Uloste-ja oksennustahrojen löytäminen saattaa joskus olla kovan työn takana, mutta ne kannattaa yrittää poistaa aina mahdollisimman pian. Nappaa kertakäyttöhanskan avulla suurin osa eritteestä pois. Laita tahran päälle pesuainetta ja kuuraa jälki pois.

Kuonon jälkien poistaminen ikkunoista

Jokaisen omistajan kokovartalopeilistä paistaa peilikuvan lisäksi usein myös kuononjälkiä. Kuononjäljet saa poistettua ikkunoista ja peileistä kätevämmin kevyesti kostutetun mikrokuituliinan avulla. Pesuvaiheessa voi myös käyttää esimerkiksi ikkunanpesuainetta, jos tahra ei tunnu muutoin katoavan.

Raikkaan tuoksun saaminen

Kodin tuulettaminen usein on jokaisen lemmikinomistajan yksi parhaimmista ystävistä, kun on kyse raikkaan tuoksun saavuttamisesta. Kodin käyttötekstiilit ja matot on myös hyvä tuulettaa säännöllisesti. Lemmikkikodissa myös pölyjen pyyhkiminen kannattaa tehdä usein.

Omistajan täytyy myös huolehtia siitä, että lemmikin makuupaikka tai häkki ovat puhtaat. Jokaisella on pari mieluisaa loikoilupaikkaa, niin myös lemmikeillä. Kannattaakin laittaa esimerkiksi vanha lakana tai pyyhe paikkaa, jossa lemmikki viettää mielellään aikaan. Näin nopeutat paikan siivoamista ja karvat kerääntyvät pääasiassa vain sallittuun kohtaan.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat