Mainos

Irc-gallerian suosio romahti Facebookin takia

Vielä muutama vuosi sitten yhteisöpalvelu Irc-galleria oli yksi suosituimmista kotimaisista nettisivustoista, mutta sittemmin Facebookin kasvava suosio on romahduttanut kävijämäärät.

Elokuun alussa Irc-gallerialla oli TNS Metrixin mukaan enää vain reilut 400 000 viikoittaista kävijää, kun vuotta aiemmin kävijöitä oli vajaat 750 000.

Vuoden sisällä kävijämäärät ovat siis tippuneet huikeat 45 prosenttia.

Irc-gallerian omistavan Sulakkeen talous- ja rahoitusjohtaja Outi Henriksson ei kuitenkaan usko, että palvelu olisi katoamassa laskussa olevan suosion takia.

- Sitä emme suinkaan usko. Muun muassa Facebook toi käyttäjille ilmaiseksi palveluita, jotka olivat aiemmin Irc-galleriassa maksullisia. Nyt tuotekonseptia on mietitty, Henriksson sanoi.

Sulake osti Irc-galleriasta tunnetun Dynamoid-yhtiön vuonna 2007. Tuolloin Sulakkeen tarkoituksena oli laajentaa Irc-galleria kansainväliseksi yhteisöpalveluksi, ja omat paikalliset versiot avattiin nopeasti Venäjälle, Viroon, Liettuaan ja Saksaan.

Henrikssonin mukaan Irc-galleria pysyy jatkossakin pääsääntöisesti kotimaisena palveluna.

- Nyt kansainvälistymissuunnitelmat ovat jäissä. Ihan resurssointisyistä, Henriksson kertoi.

Facebookista tuli rohmuaja

Sosiaalisen median palveluihin erikoistuneen Gemilon toimitusjohtaja Tomi Terentjeff arvelee, että Facebook voi kaventaa myös muiden sosiaalisen median palveluiden elintilaa. Viime kuussa Facebook ilmoitti, että palvelulla on maailmanlaajuisesti jo puoli miljardia käyttäjää.

- Kyllä se varmasti on ainakin suoranaisilta kilpailijoilta jonkinnäköinen rohmuaja, koska ihmiset viettävät Facebookissa niin paljon aikaa. Aika moni muu palvelu tulee kutistumaan, Terentjeff arvioi.

Terentjeff näkee, että myös kotimaiset sanomalehdet ovat reagoineet Facebookin aiheuttamiin muutoksiin netin käytössä.

- Verkkolehdet ovat pyrkineet saamaan kaikilla mahdollisilla tavoilla läsnäoloa sosiaalisessa mediassa. Se voi helpottaa uutisten jakamista, koska sosiaalinen media voisi samalla olla yksi lukijakanava.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.