Mainos

iPhone tallentaa käyttäjän jokaisen liikkeen – toimintoa mahdoton poistaa

Turvallisuustutkijat ovat saaneet selville, että iPhone tallentaa sekunnin tarkkuudella käyttäjänsä kaikki liikkeet. Tiedot tallentuvat salaiseen tiedostoon käyttäjän puhelimeen sekä tietokoneelle. Tallentamiseen ei erikseen kysytä käyttäjän lupaa. Asiasta kertoo brittiläinen The Guardian -lehti.

Tallennetut tiedot voivat aiheuttaa turvallisuusriskin, mikäli puhelin tai tietokone joutuvat varkaiden käsiin. Ulkopuolinen voi selvittää omistajan kaikki liikkeet yksinkertaisen ohjelman avulla.

Osassa iPhone-malleista tallentunutta tietoa voi olla jopa vuoden ajalta. Ensimmäinen toiminnan mahdollistava puhelin on iOS 4 -malli, joka lanseerattiin heinäkuussa 2010.

– Tämä on huolestuttava löytö. Henkilöiden sijainti on yksi herkimmistä asioista ihmisen elämässä, totesi Privacy International -turvallisuusyhtiön johtaja Simon Davies San Fransiscossa järjestetyssä konferenssissa tänään.

Daviesin mukaan salaiset paikkatiedot uhkaavat vakavasti henkilöiden yksityisyyttä.

Turvallisuustutkijoiden mukaan salainen tieto voidaan siirtää myös uusiin laitteisiin, kun ne synkronoidaan puhelimen kanssa.

– Apple saattaa suunnitella uusia toimintoja puhelimiin, jotka vaativat paikkatietoja. Tämä on kuitenkin vain spekulaatiota. Joka tapauksessa tietojen kerääminen ei voi olla tahatonta, Davies ja tutkija Pete Warden sanoivat.

Tutkijoiden mukaan Apple ei kuitenkaan kerää käyttäjien tietoja tällä hetkellä itselleen. He ovat kuitenkin sitä mieltä, että Apple ei ole ottanut käyttäjien yksityisyyttä vakavasti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.