Inkoossa iloitaan miljardihankkeesta – "Tällä tulee olemaan vaikutuksia kaikkeen"

Elinkeinoministeri Lintilä kommentoi Inkooseen suunniteltua massiivista terästehdasta 7:43
Katso myös: Inkoo oli otsikoissa ennen vuodenvaihdetta, kun jättimäinen LNG-alus ankkuroitui kunnan satamaan – katso, millaisen reitin alus kulki Suomeen

Inkoon jättihankkeella on merkittävät vaikutukset kuntaan. Työpaikkoja on luvassa jopa 1 200, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Inkoon kunnanjohdossa iloittiin uutisesta, että norjalainen Blastr Green Steel suunnittelee mittavaa investointia kestävään terästuotantoon paikkakunnalle.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickströmin mukaan hanke on hieno uutinen paitsi Inkoolle ja Länsi-Uudellemaalle myös koko Suomelle.

Tehdasta kaavaillaan Joddbölen syväsataman alueelle, josta on purettu Fortumin vanha hiilivoimala. Kyseessä on siten sama alue, jonne LNG-terminaalilaiva sijoitettiin ennen vuodenvaihdetta.

Katso jutun alussa olevalta videolta, millainen alus LNG-terminaalilaiva on! 

Jättihankkeella merkittäviä vaikutuksia Inkoon kuntaan

Wickströmin mukaan jättihankkeella on merkittävät vaikutukset kuntaan. Työpaikkoja on luvassa jopa 1 200, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

– Tämä voi käynnistää aivan uudenlaisen kehittämisvaihteen Inkoossa. Tällä tulee olemaan vaikutuksia kaikkeen – kouluihin, joukkoliikenteeseen, infrastruktuuriin, asumiseen ja moneen muuhun palveluun, Wickström sanoi tiedotteessa.

Varsinainen investointipäätös on vielä edessä, mutta Wickströmin mukaan on tärkeää jo ennalta tutkia hankkeen kokonaisvaltaisia vaikutuksia kunnalle.

– Kuntalaiset tulee saada mukaan hankkeen tueksi, Wickström painotti.

Miten LNG-terminaali käytännössä toimii ja kuinka pitkään sen kaasu riittää? Katso asiantuntijan vastaus 0:52
Katso myös: Miten LNG-terminaali käytännössä toimii ja kuinka pitkään sen kaasu riittää? Katso asiantuntijan vastaus

Lue myös:

    Uusimmat