Mainos

Independent: Monet farmarit katuvat äänestäneensä brexitiä – pelkona tukien leikkaukset

Monet brittiläiset maanviljelijät katuvat äänestämistään maan euroeron puolesta, koska heitä pelottaa, että maataloustukiasia leikataan. Asiasta kertoo The Independent.

Britannian maanviljelivät ovat takavuosina saaneet rutkasti tuloja EU-tuista. Britannian ylähuoneessa puhunut ylähuoneen jäsen John Montagu arveli, että monet maanviljelivät äänestivät EU-eron puolesta ymmärtämättä, mitä siitä oikein seuraa.

Montagun mukaan Britannian maanviljelijät saivat vuonna 2013 yhteensä yli 2,7 miljardia euroa tukia kahden EU-tuen muodossa.

Farmarien tulot saattavat brexitin jälkeen tippua yksinkertaisesta syystä: myös Britannian taloudessa säästöpaineet ovat kovat. Montagun mukaan jo nyt on merkkejä siitä, että brittihallitus ei välttämättä pysty maksamaan läheskään yhtä paljon tukiaisia kuin EU.

Toinen ylähuoneen jäsen, työväenpuolueen Margaret Beryl Jones puolestaan muistutti, että brittimaajussien kohtalonkysymys on kuinka Britannian ja EU:n yhteismarkkinoiden käy jatkossa. Hänen mukaansa tällä hetkellä yli 70 prosenttia Britannian maatalousviennistä suuntautuu muihin EU-maihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.