Mainos

IMF leikkaa Yhdysvaltain kasvuennustetta

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF leikkaa Yhdysvaltain kasvuennustetta. IMF kehottaa päättäjiä pitämään korot alhaalla ja nostamaan minimipalkkaa, jotta maailman suurimman kansantalouden kasvu vahvistuisi.

IMF arvioi vuosiraportissaan, että Yhdysvaltain talous kasvaa luultavasti vain kaksi prosenttia tänä vuonna lähinnä ensimmäisellä vuosineljänneksellä tapahtuneen odottamattoman supistumisen vuoksi. Aiemmin ennustettiin 2,8 prosentin kasvua. 

IMF:n mukaan kasvu elpyy luultavasti kolmeen prosenttiin seuraavana vuonna, mutta tämän varmistamiseen tarvitaan toimenpiteitä. Esimerkiksi minimipalkkaa olisi nostettava ja aloitettava vahva infrastruktuurin rakennusohjelma.

Yhdysvaltain keskuspankin ei IMF:n mukaan tulisi odottaa työllisyyden elpyvän ennen vuoden 2017 loppua.

Yhdysvaltain keskuspankki on ilmaissut aikovansa nostaa ohjauskorkoaan, mutta IMF:n mielestä keskuspankki voisi päinvastoin tarjoutua pitämään ohjauskorkonsa nollatasossa ensi vuoden puolivälin ohi. 

– Taantuman arvet ovat vielä näkyvissä, varoittaa IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde

Hän huomauttaa, että noin 50 miljoonaa amerikkalaista elää edelleen köyhyydessä. 

– Ei ole yksittäistä toimenpidettä, joka hoitaisi kaikki ongelmat. 

IMF:n raportti huomauttaa palkkakehityksen pysähtymisestä ja matalasta työllisyysasteesta, joka on nyt 62,8 prosenttia. Ennen vuoden 2008 talouskriisiä työllisyysaste oli yli 66 prosenttia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.