Ilves lähtee alkavaan Liiga-kauteen lainatuilla tähdillä – näin urheilujohtaja selvittää tilannetta: "Meillä on varmasti mahdollisuus reagoida"

3:52
Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela selvittää C Moren haastattelussa joukkueen tilannetta ennen alkavaa kautta.

Ilveksen urheilujohtajan Timo Koskelan mukaan joukkueen kärjen rakentaminen Pohjois-Amerikasta lainatuilla pelaajien varaan ei ole riski, vaan mahdollisuus, josta tupsukorvien on syytä nauttia alkukaudella.

Alkavalla kaudella Ilveksen kiekkojoukkueessa pelaa runsaasti Pohjois-Amerikassa eri NHL-organisaatioihin sopimuksella kiinnitettyjä pelaajia.

Kun NHL-kausi starttaa näillä näkymin vasta joulukuussa, tamperelaisjoukkue saa nauttia Matias Maccellin, Lassi Thompson, Lukas Dostalin ja Arttu Ruotsalaisen palveluksista ainakin alkukauden ajan kotimaisessa SM-liigassa.

Mutta miten Ilveksen sitten käy, jos suuri osa heistä suhauttaa viimeistään joulukuussa rapakon taakse?

– Kyllä meillä tietysti erilaisia suunnitelmia on olemassa, mutta nyt täytyy pystyä erottelemaan se, että heidän jokaisen tilanne on vähän erilainen, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela huomauttaa C Moren haastattelussa.

Koskela lisää myös, ettei tällä hetkellä koronaviruksen sekoittamaa urheilumaailmaa pystytä ennustamaan lainkaan, minkä vuoksi Ilveksen tilanne tuskin eroaisi kovin radikaalisti muista SM-liigajoukkueista.

– Tällä hetkellä tilanne on täysin poikkeuksellinen. On mahdotonta sanoa, missä vaiheessa kausi on joulukuussa, ja mikä näiden kyseisten pelaajien tilanteet ovat Pohjois-Amerikassa. Ollaan iloisia, että he ovat täällä ja tuovat lisäarvoa joka ilta, kun he ovat kentällä, Koskela linjaa.

Koskelan mukaan Ilves voi tarvittaessa ryhtyä rekrytoimaan uusia pelaajia täksi kaudeksi hankittujen Joni Ikosen, Taavi Vartiaisen ja Ondrej Romanin jatkoksi.

– Lähellä ollaan (valmista). Tietysti jos tulee loukkaantumisia… Meillä on tällä hetkellä muutama pelaaja vielä sivussa. (Pitää katsoa,) mikä heidän tilanteensa on. Jos tarvitsee reagoida, meillä on varmasti mahdollisuus reagoida, mutta ei meidän määrällisesti tarvitse lisätä pelaajia, Koskela tuumaa.

Katso Ilveksen urheilujohtajan haastattelu kokonaisuudessaan jutun pääkuvana toimivasta videosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja