Tapparaan palannut tähtivahti taivastelee joukkueen ulkomaalaisvahvistusten määrää – "Heidät pitää saada ymmärtämään tätä meidän juttuamme"

3:42
Tappara-vahti Dominik Hrachovina ennakoi alkavaa kautta C Moren haastattelussa.

Tapparaan palannut Dominik Hrachovina kävi maailmalla toteamassa, että asiat hoidetaan Suomessa hyvin. Nyt tshekkivahti on jälleen valmis torjumaan tamperelaisseuran menestykseen.

Kahden kauden mittaisen reissun jälkeen huippuvahti Dominik Hrachovina on löytänyt itsensä jälleen Tampereen Tapparan pukuhuoneesta.

Ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten Suomeen pelaamaan saapunut tshekkivahti lähti kokeilemaan siipiään KHL:ssä Tapparassa pelatun huippukauden 2017–2018 jälkeen.

Kazakstanin Barys Astanassa pelattu kausi jäi kuitenkin pettymykseksi, kuten myös seuraavan kauden pysähdys Sveitsin Ambrì-Piottassa. Torjuntavire löytyi lopulta vasta seurasiirron myötä kotimaan Tshekin Extraliigan Bili Tygri Liberecissä.

– Mun kuva siitä maailmasta on vähän erilainen tai erikoinen, koska mä olin koko ajan loukkaantuneena ensimmäisen vuoden. Maailmankuva on vähän sellainen harmaa ja harmaanmusta. Se oli aika vaikea eka kausi Kazakstanissa, Hrachovina juttelee C Moren haastattelussa.

– Maailmalla tuntui hyvältä. Kaikenlaista seikkailua ja tarinoita kuuluu olla , mutta niin kuin sanottu, se oli vähän sellaista hakemista.

Hrachovina kertoo yllättyneensä maailmalla, kun hän huomasi, miten hyvin asiat oli aikaisempina vuosina Tapparassa verrattain aina hoidettu.

– Ei sitä välttämättä ymmärrä ennen kuin lähtee maailmalle, Hrachovina tunnustaa.

Siksi paluu Hakametsään tuntui Hrachovinalle luontevalta ratkaisulta. Tappara merkitsee maalivahdille paljon.

– Halusin olla jo aikaisin tietoinen, mihin mä meen ja mitä tulee tapahtumaan. Sitä kautta täällä sovittiin asiat aika helpostikin hyvissä ajoin. Mä tiesin, että mä tulen takaisin.

– Mitä Tappara mulle merkitsee, mitä se on mulle aina ollut. Nuo ihmiset täällä ympärillä on aina ollut minun tukena. Nämä asiat saivat minut palaamaan kotiin. Minulle se oli aika yksinkertaista, Hrachovina kertoo.

Tappara lähtee alkavaan SM-liigakauteen ulkomaalaisvahvistuksia pursuavalla joukkueella. Uusista hankinnoista Hrachovinan ohella myös Michal Moravcik, Jiri Smejkal ja Michal Spacek ovat tshekkejä. Heidän lisäkseen ulkomaalaisvahvistuksia ovat Blake Parlett ja Eric Norin.

– Aika paljon ulkomaalaisia täällä on, ja myös minun maanmiehiä, Hrachovina tuumaa.

Hrachovina korostaa yhtenäisyyttä menestyvän joukkueen rakennuspalikkana.

– Ei ole helppoa, jos joukkueessa on monta ulkomaalaista, mutta jos heidät saadaan vain ymmärtämään tätä meidän juttuamme, niin meillä on aika monta hyvää pelaajaa.

– Silloin meillä on mahdollisuudet vaikka mihin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja