Ilveksen taustayhtiö teki taas surullisen tuloksen – historian huonoin

SM-liigajoukkue Tampereen Ilveksen taustayhtiö Ilves-Hockey Oy on tehnyt massiivisen, noin 770 000 euron tappion päättyvällä tilikaudella.

Kyseessä on seuran historian suurin tappio, kertoo Kiekkoareena. Ilveksen tulos oli yli 700 000 euroa miinuksella myös kaksi vuotta sitten. Edellisellä tilikaudella tappio oli "vain" 264 000 euroa, mutta pysyvää käännettä parempaan ei siis tapahtunut.

Seuran taustayhtiön kumulatiiviset tappiot viiden vuoden periodilta ovat 2,48 miljoonaa euroa. 

Liikevaihto oli 4,8 miljoonaa euroa, pienin kuuteen vuoteen. Oma pääoma puolestaan on pakkasella 495 000 euroa.

Ilveksen yhtiökokous järjestetään 31. lokakuuta.

Sjöblom ei kelvannut

Vuonna 2013 monacolainen liikemies Marko Sjöblom oli halukas ostamaan osake-enemmistön Ilveksen taustayhtiön pääomistaja Vincent Manngårdilta. Asiat olivat jo pitkällä, ja Sjöblom muutti Tampereelle.

Sen jälkeen mies kuitenkin savustettiin organisaatiosta melkoisen sirkuksen seurauksena ulos. Kaupat peruunruivat. Moni epäili Sjöblomin motiiveja ja maksukykyä. On helppo sanoa, että miehen komennossa Ilveksellä olisi tuskin huonommin viime vuosina mennyt. Sen verran lahjakkaasti Ilves-johto on asioissa sählännyt.

Jotkut tahot haluavat jostain syystä pitää sitkeästi kiinni taustayhtiön omistuksesta.

Nykyään Sjöblom tekee pankkibisnestä Englannissa. MTV Sportin tietojen mukaan mies ei ole luopunut ajatuksesta hankkia kiekko-organisaatio omistukseensa Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat