Ilosaarirockissa nautittiin helteestä

Joensuun Ilosaarirock alkoi tänään varsin aurinkoisissa tunnelmissa. Turkulainen popkolmikko The Crash tyylitteli rokkikinkerit vauhtiin taidolla, sillä osa teltoistaan ja koloistaan kömpineistä ihmisistä tanssahteli heti alusta saakka lavan edustalla.

Jo 31. kertaa vietettävä Ilosaarirock kokosi Joensuun Laulurinteelle 18 000 ihmistä nauttimaan musiikista ja auringonsäteistä. Festivaalin liput oli perinteiseen tapaan myyty loppuun jo etukäteen. Päälavalla musisoinut kokoonpano Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus paukoi ilmoille raskasta rokkia iltapäivällä. Tosin sykähdyttävän synkeät sanoitukset saivat myös aurinkoa ottamassa olleen väen vilkuilemaan vilteiltään lavan suuntaan. Synkkyydestään tunnettu Rautiainen hersytti hymyä myös Pohjois-Karjalan murteen mukaisella kommentillaan.

-Ollaan täällä soittamassa rokkiloita ja hevilöitä, mies veisteli festarirahvaalle.

Suede valmistautui purjehtimalla

Myös järjestäjät myhäilivät tyytyväisinä alkuillasta. Vaikka valtava telttailijoiden määrä tuli yllätyksenä, löytyi kaikille majapaikka.

-Se vain kertoo siitä, että tänne tullaan myös kauempaa. Jo aikaisin keväällä lippuja tilattiin ulkomailtakin, iloitsi Asko Piiparinen, yksi Ilosaarirockin puuhamiehistä. Joensuun naapurikunnasta Liperistä festivaaleille tullut Markus Lampinen, 16, nautti tunnelmasta täysin siemauksin. Hänestä meininki vaikutti jo alussa mainiolta, vaikka hänen oma suosikkinsa Machine Head esiintyi vasta myöhemmin illalla. Aggressiivisesta musiikistaan tunnettu Machine Head oli Lampisesta jo yksistään hyvä syy tulla juhlille, mutta myös useat kaverit lisäsivät entisestään festaritunnelmaa.

-Olen ensimmäistä kertaa festareilla. Hieno juttu, kun tällaisen tapahtuman perään ei tarvitse matkustaa kauas, tuumiskeli syksyllä lukion aloittava Lampinen.

Illalla festareita tahdittivat lisäksi muun muassa brittibändi Suede ja venäläinen Deadushki. Suomalaista energiaa lavalle toivat Apulanta ja HIM. Suede saapui Joensuuhun jo eilen, ja bändi nautiskeli olostaan ennen keikkaa purjehtimalla.

Tämänvuotisen Ilosaarirockin esiintyjäkaarti on varsin miehistä, sillä ainoastaan Tik Tak tuo huomisella esiintymisellään hieman tyttöenergiaa lavalle. Järjestäjien mukaan naisia ei ole laitettu boikottiin.

-Tänä vuonna tarjonta on tällainen, koska halusimme taata bändien vaihtuvuuden, Piiparinen perusteli.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat