Ilomantsilaista miestä syytetään 13 vuotta sitten kadonneen Jari Pesosen taposta – Pesonen tapettiin todennäköisesti autossa

Miten kadonneita etsitään? 9:43

Ilomantsilaista miestä syytetään vuonna 2005 kadonneen Jari Pesosen taposta. Tapausta käsitellään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Videolla kerrotaan, miten kadonneita etsitään. 

Kolmetoista vuotta sitten elokuussa Jari Pesonen katosi. Viimeiset havainnot hänestä ovat Joensuun keskustasta. Keskusrikospoliisin rikoskomisario Jarkko Timosen mukaan esitutkinnasta saatujen tietojen perusteella on syytä epäillä, että Pesonen tapettiin autossa Ilomantsin ja Joensuun välillä.

Pesosen taposta syytetään ilomantsilaista miestä. 41-vuotias syytetty otettiin kiinni esitutkinnan aikana ja hän on ollut vangittuna viime tammikuusta lähtien. Miestä epäiltiin ja kuulusteltiin myös alkoholi-, törkeä huumausaine- ja ampuma-aserikoksista.

Timonen kertoo, että poliisi suoritti esitutkinnan aikana laajoja maastoetsintöjä Ilomatsin alueella. Hän ei kuitenkaan kerro löydöksistä enempää. Ylen mukaan Pesosen ruumis on edelleen kadoksissa. 

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Lue myös:

    Uusimmat