Mainos

Iloa arestista - mahdoton tehtävä?

Viihtyisää - arestissako? Onko se edes mahdollista? Kenties ei, mutta näillä vinkeillä teet pakollisesta ajastasi kotona miellyttävämpää.

Älä ajattele arestia rangaistuksena, jonka vanhempasi asettavat sinulle ilkeyttään, vinkkaa Wikihow.com. Vaikka heidän ratkaisunsa ei tuntuisi oikealta, he ajattelevat taatusti vain sinun parastasi. Poista vihan tunne ja katso asioita ulkopuolisen silmin. Kuka toimi väärin, vai oliko kyse arvomaailmojen törmäyksestä tai väärinkäsityksestä? Miten vastaava voitaisiin välttää? Erittele arestiin johtaneita tapahtumia mielessäsi. Onko mahdollista, että sekä sinä että vanhempasi olisitte oikeassa?

Kirjoita suuttumus auki

Yritä miettiä, mitä hyötyä kotona oleskelusta voisi olla. Älä istu sisällä surkutellen kovaa kohtaloasi, vaan nauti kotona olemisesta. Vanhempasi kuitenkin varmasti odottavat sinun pohtivan rangaistuksesi syytä ja olevan allapäin, joten älä ilakoi liian näyttävästi.

Tee lista asioista, jotka sinun on pitänyt iät ja ajat hoitaa, mutta joita olet aina lykännyt. Nythän sinulla on aikaa! Voit esimerkiksi siivota tietokonettasi, poistaa turhia tiedostoja, pelata maraton-ottelun pasianssia tai taistella itsesi hankalan pelikentän lävitse.

Jos tietokone ja mahdollisesti puhelinkin ovat pannassa vanhempiesi määräyksestä, kirjoita kirjeitä tekstiviestien sijaan. Voit antaa kirjailemasi lappuset eteenpäin esimerkiksi koulussa. Kirjoita kirje myös itsellesi selostaen, miltä rangaistus tuntuu, tai pura pahaa oloasi päiväkirjaan, jotta suuttumuksesi ja turhautumisesi lievenee.

Kirjoita vihaisuutesi auki: sinun ei tarvitse käyttää suuria sanoja, vaan myös esimerkiksi yhden sanan rustaaminen vimmaisesti rentouttaa oloa. Revi sitten kirjoittamasi sivut.

Perehdy läksyihisi. Opiskele itsenäisesti eteenpäin, ja varaudu opettajasi hämmästykseen, kun osaatkin jo kaiken. Voit myös lukea kirjaa ja uppoutua hyvään tarinaan. Inspiraatiota saatuasi kokeile kirjoittaa novelli tai fanfic.

Rauhallinen asiallisuus

Siivoa vaatekaappisi ja järjestä se värien tai materiaalien mukaan. Voit myös vaihtaa huoneesi järjestystä. Siivoamisurakka miellyttänee myös vanhempiasi, ja saatat huomaamattasi lyhentää saamaasi rangaistusta. Ole muutenkin kohtelias vanhemmillesi. Huutaminen ei lyhennä arestia. Jos et pysty hoitamaan kotitöitäsi aivan hymyssä suin, pyri rauhalliseen asiallisuuteen. Kohteliaisuus ja käytöstavat voivat vakuuttaa vanhemmat siitä, että olet nyt oppinut läksysi.

Jos olit lähdössä shoppaamaan tai muuten tuhlailemaan joutuessasi arestiin, kehittele lista asioista, joihin voisit säästämäsi rahat käyttää. Anna itsellesi pieni lahja, kun aresti on päättynyt, ja olet onnistunut käyttäytymään kunnolla.

Käytä aikaasi sisarusten tai vanhempiesi kanssa juttelemiseen. Saatat hämmästyä, kun huomaat heidän muuttuneen ihmisinä sillä aikaa, kun sinulla oli muita kiireitä.

Jos mikään ei tunnu poistavan turhautumistasi, lohduttaudu sillä, ettei arestisi kestä ikuisesti. Ennen pitkää vanhempasi leppyvät, ja olet taas vapaa!

MTV3/Helmi

Lähde: Wikihow

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.