Vaaratilanne: Ilmavoimien Hawk-koneen rengas puhkesi laskun aikana, kone ajautui ulos kiitotieltä – johtaa muidenkin Hawk-koneiden tarkastukseen

Näin Ilmavoimien Hawk-hävittäjät saattoivat Leijonat Suomeen 0:22
Näin Hawk saatteli Kultaleijonia keväällä 2019!

Tikkakoskella Jyväskylässä aiheutui vaaratilanne, kun Ilmasotakoulun Hawk-suihkuharjoituskoneen rengas rikkoutui laskun yhteydessä. Vaaratilanne tapahtui iltapäivällä yhden jälkeen tavanomaisen koulutuslennon aikana.

Jarruviasta aiheutuneen rengasrikon myötä Hawk-kone ajautui ulos kiitotieltä. Hävittäjälentolaivue 41:n komentaja, everstiluutnantti Lauri Suominen sanoo STT:lle, että rikkoutunut rengas vietti konetta vahvasti kiitotien sivuun, mistä se lopulta ajautui lumipeitteiselle nurmelle.

– Ei siinä kuitenkaan törmäämisvaaraa ollut, Suominen sanoo.

Tilanteessa ei kuitenkaan aiheutunut henkilövahinkoja eikä merkittäviä vahinkoja kalustolle. Koneessa oli kaksi Puolustusvoimien henkilökuntaan kuuluvaa ihmistä: koulutuksensa loppuvaiheilla oleva oppilas ja kokenut lento-opettaja.

Ilmavoimat kertoo, että tapahtuneesta järjestetään lentoturvallisuustutkinta. Everstiluutnantti pitää todennäköisenä, että tutkinnan myötä myös muille Hawk-suihkuharjoituskoneille tehdään tarkastuksia.

Kiitotieltä ulos ajautunut kone on hinattu pois, ja lentoaseman toiminta jatkuu normaalisti, Ilmavoimat kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat