Ilmassa leijuvat teltat hämmästyttävät Suomen metsissä – MTV Uutiset testasi puiden väliin kiinnitettävän yömajan, katso video!

4:43
MTV Uutiset lähti tutustumaan ilmassa leijuvaan telttaan. Katso video!

Moni ulkona liikkuva on hurahtanut tänä keväänä telttoihin, jotka näyttävät roikkuvan ilmassa. MTV Uutiset tutustui siihen, mistä tentsile-trendissä ja puuhun kiinnitetyissä teltoissa on kyse. 

Mikä ihmeen tentsile?

Tentsile mahdollistaa yöpymisen mitä eriskummallisimmissa paikoissa, sillä se ei ole kosketuksissa maahan.

Se on teltan ja riippumaton sekoitus, sillä se näyttää teltalta, mutta roikkuu puiden varassa. Tentsile on kolmion muotoinen, liinoilla kolmeen puuhun kiinnitettävä puumajoite.

MTV Uutiset lähti tutustumaan tentsile-yrittäjä Markku Janhosen opeissa kolmen hengen tentsileen.

Janhosen yritys Honkalintu avasi vuonna 2017 maailman ensimmäisen Tentsile Experience EcoCamp -elämyskeskuksen Nuuksion Pitkäjärven rantaan. Normaalisti alueella on tarjolla seitsemän tensileä, mutta koronaepidemian takia määrää laskettiin viiteen.

Mieli lepää

Ensisilmäyksellä puumajoite näytti hyvin eksoottiselta ja jopa hieman pelottavalta. Sinne kiipeämisen jälkeen huomasi kuitenkin sen olevan tukeva, eikä se tuntunut enää pelottavalta. Muistoihin hiipi ajat lapsuudesta, kun rakennettiin puihin majoja.

Tentsileen nouseminen vaatii hieman ponnistelua, mutta oikeanlaisella sijoittelulla sinne meneminen ei ollut liian haastavaa.

Janhosen Nuuksion tentsile-leirintäalue muistuttaa hieman alppikylää, sillä tentsilet sijaitsevat rinteessä järven äärellä. Tentsile-puumajoituksissa voi maasto olla kivinen tai vaikka epätasainen, sillä teltta leijuu ilmassa puiden varassa.

Nukkuminen voi vaatia totuttelua

MTV Uutisten kokeilema kolmen hengen Stingray-mallinen puumajoite oli valmiiksi kiinnitettynä puihin, mutta Janhosen mukaan kiinnittäminen kestää noin 30 minuuttia.

– Tämä on pikkuisen painava matkailukäyttöön. Malli on enemmän perusleirikäyttöön, sillä tämän paino on noin seitsemän kiloa, kertoo Janhonen.

Janhosen mukaan majoitusmuoto sopii mainiosti muun muassa lapsiperheille.

– Aikuiset välillä kertovat pyörineensä yöllä teltassa, mutta lapset nukkuvat sikeästi koko yön, kertoo Janhonen huvittuneena.

MTV Uutisten tentsilen testireissulla ei säästytty yllätyksiltä, sillä muun muassa raju sade keskeytti päiväretken. Minkälainen puumajoite on tarkkaan ottaen?

Katso ylhäältä tapahtumarikas video!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja