Ilmapiiri kiristyy jälleen Tunisiassa

Tunisian levottomuudet näyttävän taas kiihtyvän, vaikka tilanne ehti jo hetkeksi rauhoittua. Tuhannet ihmiset ovat tänään osoittaneet mieltään uutta hallitusta vastaan, ja maan tärkein ammattiliitto on ilmoittanut, ettei se hyväksy hallitusta.

Hallitukseen jäi runsaasti vanhan vallan edustajia, mikä on raivostuttanut monia.

- Uuden hallituksen kokoonpano on häpeällinen. Se on loukkaus vallankumousta kohtaan, joka vaati paljon verta ja monien elämän, valitti opiskelija Ahmed al-Haji.

Pääministeri Mohammad Ghannouchi vakuutti aiemmin tänään, ettei kukaan niistä vanhan vallan edustajista, jotka ovat mukana uudessa hallituksessa, ole syyllistynyt sortoon.

Oliko suurlähettilään ennuste ennenaikainen?

Suomen suurlähettiläs Tiina Jortikka-Laitinen arveli aiemmin tänään, että maan tilanne olisi jo rauhoittumassa.

- Luulen, että tilanne normalisoituu nopeasti. Tunisialaiset toivovat, että ihmiset palaisivat töihinsä, jotta taloudelliset haitat esimerkiksi turismille jäisivät lyhytaikaisiksi, hän sanoi.

Osa Tunisiassa olevista suomalaisturisteista pääsee kotiin illalla. Matkatoimisto Deturin mukaan sen asiakkaiden on määrä saapua Helsinki-Vantaan lentoasemalle noin kello 20.30.

Loput pakettimatkalaiset Detur aikoo lennättää Suomeen huomenna. Suomalaisilla on halutessaan mahdollisuus myös jäädä Tunisiaan, mutta tällöin matkailijoiden paluulentojen toteutumista ei taata.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat